Alp Kızılsı Avcılık Federasyonu Başkanlığına Aday Oldu - Son Dakika
Güncel

Alp Kızılsı Avcılık Federasyonu Başkanlığına Aday Oldu

Alp Kızılsı Avcılık Federasyonu Başkanlığına Aday Oldu

Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun geçtiğimiz ay Ankara'da yapılan 3'üncü Mali Genel Kurulu'nda ibra edilmemesinin ardından başlayan seçimli genel kurul için adaylar ortaya çıkmaya başladı.

25.12.2014 12:27

Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun geçtiğimiz ay Ankara'da yapılan 3'üncü Mali Genel Kurulu'nda ibra edilmemesinin ardından başlayan seçimli genel kurul için adaylar ortaya çıkmaya başladı.

Milli sporculardan Alp Kızılsu Alp Kızılsu, bugün Bursa Tiara Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Toplantıya Avcılık ve Atıcılık Federasyonu eski Asbaşkanlarından Kadir Şankaya, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan vekili İlhan Satık ve Bursa Amatör spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar katıldı.

Sporun içinden gelenlerin federasyonu yönetmesi gerektiğine dikkat çeken Kadir Şankaya, "Olimpiyat görmüş bir sporcu Alp Kızılsu. Bursa olarak onu destekliyoruz" dedi.

Daha sonra kısa konuşma yapan Bursa Amatör spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, Bursalı bir Federasyon Başkanının Atıcılık sporunu içinden gelen birinin bu branşı daha ileriye taşıyacağına dikkat çekerken, İlhan Satık, "Federasyon Başkanlığına adaylığını açıklayan Alp Kızılsu'ya başarı diliyorum. 36 yıldır bu sporun içinde olan Kızılsu'nun bu göreve layık olduğunu düşünüyor ve kendisini destekliyoruz" şeklinde konuştu.

28 Ocak 2015'te yapılacak Genel Kurulda başkanlığa aday olduğunu açıklayan Alp Kızılsu şunları söyledi:

"Federasyonumuzun mali genel kurulda ibra edilmemesiyle başlayan kongre sürecinde başkanlığa talip oldum. 36 yıldır Atıcılık sporunun içindeyim. Olimpiyatlara katılmış bir sporcu olarak bilgi ve birikimlerimi Federasyon başkanı olarak değerlendirmek istiyorum. Beni destekleyen Bursa'nın değerli spor yöneticilerine, aileme ve sporcu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

ALP KIZILSU KİMDİR?

1957 yılında İstanbul'da doğdu. Ege Tıp Fakültesinden tıp doktoru olarak mezun oldu. 25 yıllık devlet memurluğu yaptı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden emekli oldu. Milli atıcılardan Dilara Kızılsu ile evli olan Alp Kızılsu'nun Mert adından bir oğlu bulunuyor.

1973 yılında spora yüzme branşıyla başlayan Alp Kızılsu 4 yıl milli takımda görev yaptı ve 36 kez uluslar arası yarışmalara katıldı.

1979 yılında Atıcılık sporuna başlayan Alp Kızılsu, bugüne kadar 35 yıldır Türkiye Trap Şampiyonluğu rekorunun sahibidird. 22 kez Trap Türkiye Şampiyonu, 12 kez Balkan şampiyonu olmuştur.

Kızılsu, 1984 Los Angeles, 1992 Barcelona ve 1996 Atlanta Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etti. 1991 yılında Uluslar arası Olimpiyat Komitesi'nde fair-play ödülüne layık görüldü. 1992 yılında ise Avrupa Şampiyonası'nda Double Trap'ta Avrupa şampiyonu olurken Dünya rekorunu da kırdı.

2014 yılında milli sporculukta 41 yılını dolduran Alp Kızılsu sporculuk kariyerini Milli Takım düzeyinde devam etmektedir. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alp Kızılsı Avcılık Federasyonu Başkanlığına Aday Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement