Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle'nin İsrail Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle'nin İsrail Ziyareti

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle\'nin İsrail Ziyareti

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, barış görüşmelerini başlatmak için çalışan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin girişimin arkasında olduklarını söyledi.

18.05.2013 02:22

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, barış görüşmelerini başlatmak için çalışan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin girişimin arkasında olduklarını söyledi.

Resmi ziyaret çerçevesinde İsrail'de bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle, Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya geldikten sonra Cumhurbaşkanı Şimon Peres tarafından Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde kabul edildi.

Westerwelle, görüşmede, ABD'nin, Filistin ve İsrail arasında yeniden başlatmaya çalıştığı barış görüşmelerine Almanya olarak verdikleri desteği yineledi.

Almanya'nın, Kerry'nin inisiyatifinin yüzde yüz arkasında olduğunu ifade eden Westerwelle, "Almanya girişimi desteklemek adına elinden geleni yapacak, bunu sadece sözle değil eylemleriyle de ortaya koyacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Peres de konuk bakana, "İsrail müzakerelere zaten başladı. Her iki taraf da iki devletli çözüme razı. Sadece geriye kalan, çözüme giden yola ulaşmak" diye konuştu.

- Suriye ve İran-

Westerwelle, İran ve Suriye konusunda ise "Suriye hepimizi şok etti. Bu durumun üstesinden gelmek durumundayız, İran'ın nükleer silahlar üzerinde çalışması Almanya için kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Westerwelle, İran'ın nükleer silaha sahip olmasının Almanya için bir seçenek olmadığını da sözlerine ekledi. - KUDÜS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle'nin İsrail Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement