Almanya'da Türklere Ait Üç Araç Kundaklandı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Türklere Ait Üç Araç Kundaklandı

Almanya\'da Türklere Ait Üç Araç Kundaklandı

Almanya'da son haftalarda Türklerin yoğun olduğu bölgelerdeki camilere yönelik yapılan kundaklamaların ardından araçlar kundaklanmaya başlandı.

09.09.2014 16:01

Almanya'da son haftalarda Türklerin yoğun olduğu bölgelerdeki camilere yönelik yapılan kundaklamaların ardından araçlar kundaklanmaya başlandı. Delmenhorst kentinde Türkler'e ait 3 otomobil kundaklanarak yakıldı.

Olay, saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Delmenhorst'da göçmenlerin yoğun yaşadığı Bresleuar Sokağı'nda park edilen  Bingöllü Ahmet Çığ'a ait VW Multivan, İzmirli Volkan Saitoğlu'na ait VW Touran ile Mardinli Manuel Mutlu'ya ait Mini Cooper marka otomobiller kundaklandı. Tamamen yanan ve kullanılmaz hale gelen araçlar yetkililer tarafından incelenmek üzere olay yerinden kaldırıldı.

Araçlarının gözlerinin önünde yandığını ve ellerinden bir şey gelmediğini anlatan araç sahibi Volkan Saitoğlu'nun eşi Ezgi Saitoğlu, şöyle dedi:

"Bir patlamayla uyandık. Pencereden bakınca komşuya ait aracın yandığını gördük. Onu telefonla arayıp uyardık. Ancak dışarıya çıkan komşumuz bize ait otomobilin de yandığını söyleyince şoke olduk. Dışarı çıkıp araçları söndürmek istedik. Ancak artık geçti. Araçlar gözlerimizin önünde yanıp kül oldu. Bu araçlar park halinde durup dururken yanmadı. Mutlaka birileri bunları ateşe verdi. Geçen hafta da burada bir araç yakıldı. Artık tedirgin olmaya başladık. Çocuğumu yalnız dışarı çıkartmaya korkar oldum. Bu saldırıyı yapanlar mutlaka bulunmalı."

Ahmet Çığ ise ateşe verilen üç aracın yabancılara ait olmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Çığ, "Olayı kimler ve kaç kişi yaptı bilmiyorum. Benim kimseyle alıp vereceğim yok. Zaten yanan araçlar yabancılara ait. Yani biz Türkler'e ait. Araçlar kasten yakılmış. İnşallah en kısa zamanda bunu yapan kişi veya kişiler yakalanır. Çünkü bugün aracımızı yakan yarın evimizi de yakabilir" diye konuştu.

Delmenhorst polisi henüz bir açıklama yapmadı. Ancak olayı yapanların bulunması için soruşturma açıldığı belirtildi. - Delmenhorst

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Türklere Ait Üç Araç Kundaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement