Almanya'da Seçimlere Doğru - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Seçimlere Doğru

Almanya\'da Seçimlere Doğru

DİTİB’ten seçime katılım çağrısı

19.09.2013 19:15

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Prof. Dr. İzzet Er, Almanya'da pazar günü yapılacak genel seçimler nedeniyle Türkiye kökenli tüm seçmenleri oylarını kullanmaya çağırdı.

Türk ve Alman basın mensuplarıyla bir araya gelen Er, Federal Parlamento Milletvekili seçimlerini değerlendirdi.

DİTİB Eyalet Gençlik Birliklerince hazırlanan "Oy Kullanmaya Gidiyoruz" adlı kısa filmin gösteriminin ardından konuşan Er, "Oy kullanmak bir vatandaşlık görevidir ve bu demokratik hak mutlaka kullanılmalıdır. Öncelikle temennimiz bu seçimlerin Almanya'ya ve ülke insanına hayırlar getirmesidir" dedi.

Er  yaklaşık iki milyonu bulan Müslüman seçmenin sandığa gitmesini önemsediklerini vurgulayarak, "Özellikle Müslümanların ve DİTİB üyesi seçmenlerin kendilerine yakın hissettikleri partilere oy vererek bu haklarını kullanmaları büyük önem arz etmektedir. Çifte vatandaşlık, eşit haklar, başörtülü kardeşlerimizin hak mağduriyetine uğramamaları ve iş dünyasında çıkan fırsatlardan eşit şekilde yararlanılabilmesi için Alman vatandaşı olan kardeşlerimizin sandıklara gitmesi, aynı zamanda toplumsal ve siyasi katılımın ve sorumluluğun gereğidir. Almanya'nın geleceğinin bizim de geleceğimiz olduğu unutulmamalıdır. DİTİB teşkilatı için herhangi bir siyasi parti ayrımı söz konusu değildir. Alman vatandaşı olan bütün kardeşlerimizin seçim sandıklarına gitmeleri bir vatandaşlık borcudur. Gelecekte, NSU cinayetleri gibi bir takım cinayetlerin, Müslümanlara karşı işlenen suikastlerin, camilerimize karşı saldırıların ve kundaklama olaylarının yaşanmaması için bu gibi dönemlerde Alman vatandaşı kardeşlerimizin mutlaka oylarını kullanmaları gerekir" diye konuştu.

Sandığa giderek oy kullanmanın, Alman toplumunun bir ferdi olmanın gereği olduğuna işaret eden Er, şunları söyledi:

"Bu görev, Alman vatandaşı kardeşimize düşen demokratik bir vecibedir. Bu noktada bizleri sevindiren olaylar da yaşıyoruz. DİTİB eyalet birliklerimize bağlı gençlik kollarımız seçimlere katılımı teşvik etmek amacıyla bir reklam spotu hazırlamışlar. Bu da bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir. İnternet sitemizde yer alan bu kısa film için kendilerini tebrik ediyorum. Temennimiz odur ki, 22 Eylül tarihinde Alman vatandaşı bütün kardeşlerimiz, gençlerdeki bu enerjiyi örnek alarak sandıklara giderek vatandaşlık görevlerini yerine getireceklerdir." - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement