Almanya'da Polis Şiddetine Uğrayan Kara Ailesine Milletvekili Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Polis Şiddetine Uğrayan Kara Ailesine Milletvekili Ziyareti

Almanya'da polis şiddetine uğrayan Kara ailesine milletvekili ziyaretiVIDEO YOKTemel Elcivan, Duisburg, 2 Temmuz, (DHA)- Almanya'nın Duisburg kentinde Bayramın birinci günü polis şiddetine maruz kalan Kara ailesine, Alman Sosyal Demokrat Parti(SPD) Federal Milletvekili Mahmut Özdemir geçmiş...

02.07.2017 11:32

Almanya'da polis şiddetine uğrayan Kara ailesine milletvekili ziyareti

VIDEO YOK

Temel Elcivan, Duisburg, 2 Temmuz, (DHA)- Almanya'nın Duisburg kentinde Bayramın birinci günü polis şiddetine maruz kalan Kara ailesine, Alman Sosyal Demokrat Parti(SPD) Federal Milletvekili Mahmut Özdemir geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Milletvekili Mahmut Özdemir, Kara ailesinin evine, Duisburg ve Çevresi Türk Kökenli İş adamları Derneği(TIAD e.V) Başkanı Ali Aydın ile birlikte geldi. Polisler tarafından evinin merdivenlerinde darp edilen ve raporlu olarak evinde istirahat eden Mehmet Kara ile görüşen Mahmut Özdemir, Kara ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu ve olayla ilgili üzüntülerini dile getirdi. Kara ailesinin bayramını adeta kabusa çeviren polis olayının detaylarını Mehmet Kara'dan dinleyen Mahmut Özdemir, başından beri Duisburg Polis Emniyeti ile görüşme halinde olduğunu ve olayın takipçisi olduğunu belirtti.

Mahmut Özdemir, ziyaretin ardından şunları söyledi 'Benim açımdan önemli olan her iki tarafla da görüşme halinde olmamdı, olayın başından beri Duisburg polis Şefi ile görüşüyor ve bilgi alıyordum, Kara ailesi ile ilgilide bilgiler alıyordum, bugün de bizzat ziyaret ederek kendilerini dinlemek istedim. Duisburg emniyeti ile sürekli yaptığım görüşmelerde olayın gidişatı hakkında bilgi aldım, ortaya çıkan kamera kayıtları ile ilgilide konuştuk. Bu ziyaretle de Kara ailesinin özellikle olay sonrası endişeleri nelerdir onları, yaşananlarla ilgili düşüncelerini, varsa korkularını dinlemek için geldim. Görevinin dışına çıkarak hukuka, adalete uymayan ve şiddete başvuran polislere de, hukuki anlamda aynı sertlikle karşılık verileceğini ifade etmek istiyorum. Gelecek hafta Duisburg Emniyet yetkilileri ile görüşmelerimiz olacak, durumun nasıl yürüdüğü konusunda daha yakın bilgiler alacağım. Olayla ilgili mahkemelerin sağlıklı karar vereceğine inanıyorum. Olayın özellikle siyasetin içine çekilmemesini istiyorum. Polis teşkilatına güven sarsılmamalı, hukuk dışı davran poliste varsa bedelini de hukuki anlamda ödemesi gerektiğini söylemek istiyorum?.

Milletvekilinin ziyaretiyle ilgili olarak Mehmet Kara, 'öncelikle bu zor günlerimizde bizi ziyaret ederek destek olan, yalnız olmadığımızı hissettiren Mahmut Özdemir'e teşekkür ediyorum. Milletvekilinin bu ziyareti bizi oldukça memnun ederken, diğer Alman yetkilerden özellikle Duisburg şehir idarelelilerinden de, aynı davranışı beklerdim, ama maalesef ki bugüne kadar bu anlamda bir adım atıldığını göremedik. Ne yazık ki, buda bizi üzüyor' dedi.

Almanya\'da Polis Şiddetine Uğrayan Kara Ailesine Milletvekili Ziyareti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Polis Şiddetine Uğrayan Kara Ailesine Milletvekili Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement