Almanya'da Kiracılardan Eylem - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Kiracılardan Eylem

Almanya\'da Kiracılardan Eylem

ABD Merkezli Borsa Şirketi Fortress'e Ait Gagfah Konut Şirketinin Kiracıları Kiraların Sürekli Artırılması ve Konutlarda En Acil Tamir İşlerinin Dahi Yapılmamasını Protesto Ettiler

25.03.2011 14:03

Almanya genelinde 82 bin konut satın alan ABD merkezli borsa şirketi Fortress'e ait Gagfah konut şirketinin kiracıları kiraların sürekli artırılması ve konutlarda en acil tamir işlerinin dahi yapılmamasını protesto ettiler.

Çok sayıda Türk kiracının da bulunduğu eylemde kiracıların tuvaletlerin taştığını, konutlarda balkon ve duvarlarda çatlaklar olduğunu, kalorifer, asansör ve su tesisatının sürekli bozulduğunu söylediler.

Verikom, AG Wohnen ve çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından desteklenen eylemde Gagfah'ın konutları satın aldıktan sonra tek çivi çakmadığını ve en acil tamiratları bile yapmadığını ama sürekli kirayı artırdığını belirtildi.

KİRACILARIN ÇOĞU GÖÇMEN

Verikom yetkilisi Tülay Beyoğlu, Gagfah'ın sahibi olan Fortress bir borsa şirketi. Binaları aldıktan sonra tek çivi çakmadılar. Konutlar adeta dökülüyor. Kanalizasyon ve su tesisatı bozuk. Asansörler bozuk. Aileler 10. kata alışveriş ve kucaklarında küçük çocuklarıyla çıkmak zorunda kalıyor. Bazı evlerde tuvaletler taştı. Bunlar konut şirketine bildirilmesine rağmen hiçbir şey yapmadılar. Gagfah'ın binaları satmak istediği için beş kuruş yatırmak istemiyor. Şirkete telefon açan kiracılar azarlanıp, tehdit ediliyor, yüzlerine telefon kapatılıyor. Artık belediye bu işe el atması lazım dedi.

HER AN FACİA OLABİLİR

Gagfah'ın Wilhelmsburg semtindeki evlerinde oturan Ordulu beş çocuk babası Mehmet Bayazıt (57), eşi Aysel Bayazıt ve komşuları Şükriye Külünk, 2004'e kadar evler Norden konut şirketine aitti. 2004'de Gagfah aldı. Konutların bir çoğu perişan vaziyette. Gagfah aldıktan sonra hiç tadilat yapılmadı. Gagfah yetkilileri telefonlara bile çıkmıyorlar. Dava açan kiracılara çıkış veriliyor dediler. Mehmet Bayazıt, Bazı binaların balkonlarında çatlaklar var. Onarmak yerine balkonların altında destek koydular. Her an bir facia yaşanabilir diye konuştular.

26 yıldır Wilhelmsburg'daki konutlarda oturan Fatma Yılmaz, Konutların önceki sahibi en azından acil tadilatları yapıyordu ve kira makul ölçüdeydi. Bunlar kirayı sürekli zamlandırıyor ama evlere hiç bakmıyorlar. Oturduğum dairenin defalarca tuvaleti taştı. Resimleri çekip gönderdim. Cevap dahi alamadım ifadelerini kullandı.

GAGFAH YETKİLİLERİ KONUŞMADI

Gagfah merkezi önünde düzenlenen eylemde şirketin Hamburg sorumluları Denis Gebhardt ve Marc Sahling dışarı çıktılar ama bir açıklama yapmadılar. Sahling, Bu ortamda hiçbir şey söylemek istemiyoruz. Şikayeti olanlar bize başvurabilirler demekle yetindiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Kiracılardan Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement