Almanya'da "İki Zirve Arasında Kapadokya" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Almanya'da "İki Zirve Arasında Kapadokya" Sergisi

Almanya\'da "İki Zirve Arasında Kapadokya" Sergisi

Pforzheim ile Nevşehir kardeş şehir derneğinin organize ettiği, Nevşehir Emniyet Müdürü Dr.

16.11.2011 13:12

Pforzheim ile Nevşehir kardeş şehir derneğinin organize ettiği, Nevşehir Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan, Almanya'nın Pforzheim kenti belediye sergi salonunda " İki Zirve Arasında Kapadokya" adlı fotoğraf sergisi açtı.

Pforzheim-Nevşehir kardeş şehir derneğinin katkılarıyla düzenlenen sergide, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'yı tanıtan Gurulkan'a ait 73 fotoğraf yer alıyor.

Nevşehir Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan, 35 yıllık polislik kariyerinde halkın önem verdiği konuların, tarihi ve kültürel değerlerin daima ön planda geldiğini, bu sergiyi düzenlemekteki amacının da Kapadokya bölgesinin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Gurulkan, bölgenin eşsiz güzelliklerini içine alan tarihi ve turistlik yerlerin, kültürel yapıyı anlatan panoramik fotoğraflar, geçmişteki dini ve mistik yapıyı gösteren ibadet yerleri, türbe ve külliyeler ile bölgenin doğal yapısını anlatan fotoğraflar, bitki ve hayvan çeşitliliğini ele alan fotoğraflar ile gökyüzünü sabahın ilk ışıklarıyla rengarenk süsleyen balon fotoğrafları büyük ilgi görüyor.

Sergideki, Erciyes ve Hasan Dağı'nın soğuk ve ihtişamlı duruşunu anlatan fotoğraflar da en çok ilgi gören eserler arasında yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da 'İki Zirve Arasında Kapadokya' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement