Almanya'da Dinlerin Barış Çanına Mardin'den Toprak Getirildi - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Dinlerin Barış Çanına Mardin'den Toprak Getirildi

Almanya\'da Dinlerin Barış Çanına Mardin\'den Toprak Getirildi

Almanya'nın Köln kentinde, semavi dinlerin temsilcileri tarafından 'barış çanı' döküldü.

28.04.2014 11:23

Almanya'nın Köln kentinde, semavi dinlerin temsilcileri tarafından 'barış çanı' döküldü. Çanın dökülmesinde dünyanın farklı ülkelerinden getirilen topraklar kullanıldı. Köln'de yaşayan Süryaniler ise, çan için Mardin'den toprak getirdiler. Chorweiler Semti'nde düzenlenen etkinlikle Musevi, Hristiyan ve Müslümanlar barış ve hoşgörü mesajları verdiler. Etkinlikte Kuran-ı Kerim okundu. Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin'in de katıldığı Barış Günü'nde ayrıca çocuklar kendi yaptıkları resimleri balonlara bağlayarak gökyüzüne bıraktılar.

'TÜRKİYE BİZİM DE TOPRAĞIMIZ'

St. Simon Zaite Süryani Ortodoks Kilisesi'nin Başkanı Süleyman İnal şunları söyledi: 'Bize barış çanı yapmak için teklif getirdiler. Ben onları kilisemize davet ettim. Doğduğum, Mardin'in Midyat İlçesi'nin Hapisnas (Mercimekli) köyünden toprak getirdim. Biz Türkiye'de iken bizim köyün yarısı Müslüman yarısı Hristiyan'dı. Kardeş gibi bir arada yaşıyorduk. Almanya'da da Türklerle barış içinde yaşıyoruz. Kilisemize Aleviler, Müslümanlar, Katolikler sık sık geliyorlar. Hepimiz kardeşiz. Türkiye bizim de toprağımız ve yavaş yavaş oraya dönmeye başladık.'

'ALMANYA ARTIK HOMOJEN DEĞİL'

Etkinliğe katılan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Dış İlişkiler Müdürü Rafet Öztürk ise, 'Artık Almanya'da kentler homojen değil. Farklı dinlerden, farklı kültürlerden, farklı etnik gruplardan insanlar yaşıyor. Zaten bundan dolayı 2005 yılına Almanya'da bir göç yasası yapıldı, o yasa da bu çeşitliliği öne alıyor ve destekliyor. Bu bağlamda biz barış içinde birlikte yaşayacağımızı göstermek istiyoruz. Biz, 'Biliyor musun ben kimim" proje grubu olarak çan olayına aktif katkı sağlayamadık. Sadece barış bildirisini insanlara tanıttık. İnsanları barış içinde birlikte yaşamaları için destekledik. O desteği de her zaman vermeye hazırız' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Dinlerin Barış Çanına Mardin'den Toprak Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement