Almanya'da "Başarı Örnekleri Genç Türkler" Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da "Başarı Örnekleri Genç Türkler" Tanıtıldı

Almanya\'da "Başarı Örnekleri Genç Türkler" Tanıtıldı

Nürnberg Başkonsolosluğunun Çıkardığı Kitapçıkta Yer Alan Başarılı Türkler Yapılan Bir Törenle Tanıtıldılar

28.01.2011 11:55

Nürnberg Başkonsolosluğunun çıkardığı kitapçıkta yer alan başarılı Türkler yapılan bir törenle tanıtıldılar

NÜRNBERG Başkonsolosu Ece Öztürk Çil'in gayretleri ile hayata geçirilen ?Eğitim Yoluyla Yukarı Çıkış, Başarı Örnekleri Genç Türkler" adlı 96 sayfalık kitapçıkta yer alan Türk ve Türk kökenli 36 genç, Gewerbemuseum Platz 2 adresindeki Faber salonunda yapılan törende bir araya geldi.

AİLELER VE EĞİTİMCİLER EL ELE VERMELİDİR

Törende Başkonsolos Ece Öztürk Çil, Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Dr .Ulrich Maly ile Eğitim Merkezi Müdürü Wolfgang Eckert'de hazır bulunurken,Başkonsolos Ece Öztürk Çil ,uyum için başarı örneklerini daha da çoğaltabiliriz şeklinde konuşarak, ? Aileler ve eğitimciler el ele vererek, daha da zengin bir toplum için çalışmalıdır ? dedi.

ENTEGRASYON TOPLUMUN REFAHI YÖNÜNDE OLMALIDIR

Nürnberg Büyük şehir Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly ise, Entegrasyon politikası toplumun refahı yönünde olmalıdır şeklinde konuşarak, eğitim içinde gelişmeler gördüğünü vurguladı. Maly, sadece dönercileri değil, Türk toplumunda daha büyük işletmeler ve başarılı gençler gördüğünü söyledi.

BAŞARILI PİLOT VE POLİSLERİMİZ VAR

Aralarında Pilot, Polis, Avukat, Doktor, Politikacı, Futbolcu, Öğrenci ve Sanatçı gibi başarılı Türklerin olduğu 36 kişiden törene katılan 25 kişi ile kısa röportajlar yapılarak başarı öyküleri kendi ağızlarından dinlendi.

KİMLER VAR

Nürnberg ve çevresindeki başarı öyküleri ile ön plana çıkan Türk ve Türk kökenlilerin isimleri şöyle: Nilgün Şahin, Arif Taşdelen, Cem Gürer, Murat Gündoğan, Elif Meşe, Sermin Kaynak, İsmail Ertuğ, Mustafa Yaman, İsmail Akpınar, Mehmet Sapmaz ,Dila Şimşek, Alperen Çelik ,Eser Polat,Neslişah Terzioğlu, Ümit Sormaz, Beyhan Bıyıklıoğlu, Volkan Altınordu, Emre Hızlı, Zehra Şen, Yıldıray Güney, Aşkın Taş, Ahmet Çak, Tahir Aksu, Mustafa Yıldırım, Manolya Borucu, Evren Yıldırım, Ertan Ünlüer, Enver Özalp, Funda Kabakçı Kara, Umut Dirik, Derya Güler, Erol Tarık Yorulmaz, Büşra Akçay ,Çiğdem Köksal,Harun Güzeldağ ve Mehmet Ekici

Programa Bülbül Manasch müzik grubu renk katarken, davetlilere ikramda bulunuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da 'Başarı Örnekleri Genç Türkler' Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement