Almanlar Kent Konseyinin Çalışmalarını Takdir Etti - Son Dakika
Güncel

Almanlar Kent Konseyinin Çalışmalarını Takdir Etti

Almanlar Kent Konseyinin Çalışmalarını Takdir Etti

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Kent Konseyinin yapısı ve kuruluşunu anlattı.

04.05.2013 16:37  Güncelleme: 16:51

Almanya Federal Güvenlik Politikaları Akademisi'nden gelen Dr. Hans Dieter Heumann başkanlığında 35 kişilik bir heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kent Konseyi yapısı içerisinde, seçilmişler, atanmışlar, kentin meslek odaları ve STK'ların bulunduğunu ifade eden Sinici, "Kent Konseyi çalışmalarımızda, çevre, engelliler, eğitim, sağlık gibi şehrin ana konuları var. Bu toplantılarda resmi kurum görevlileri de bulunuyor." dedi.

Eğitim, ulaşım, sanayi, çevre, ulaşım gibi şehrin ana konularında üzerinde çalışmalar yaptıklarını anlatan Binici, "Vatandaş karnesi çıkarıyoruz. 232 mahalle, 32 bölgeye ayrılarak 6 bin 300 kişi ile 52 soruluk bir anket hazırlıyoruz. Bu anket ile Gaziantep'in sorunlarını Gaziantepliden dinleyeceğiz. Geçtiğimiz günlerde muhtarlarla bir anket yaptık. 8 soruda, mahallelerinin ihtiyaçlarını sorduk. Burada amaç, kentin sorunlarını öğrenmekti. Tabii ki en doğru veriye 6 bin 300 kişiyi kapsayan anket ile ulaşacağız. Çalışmalarımızı kitap haline getirip, halkla paylaşıyoruz. AB ülkelerinden temsilcileri davet ederek, şehrimizi, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi, kendimizi tanıtmayı hedefliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Yakında Kent Konseyi olarak, Suriyelilerin kaldığı kampları ziyaret edeceklerini de vurgulayan Necati Binici, "Gaziantep'te 3 tür Suriyeli var. Birincisi; kamplarda kalanlar, ikincisi pasaportla ailesi ile gelen, bir miktar parası olanlar. Üçüncüsü de, ülkelerindeki savaştan kaçmış, sınır köylerindeki akrabalarının yanına sığınmış, kayıtsız gelenler. En vahim de bunların durumu. Belediye Başkanımız Güzelbey, öncelikle çocukların eğitimi için okul açtı. Bir ofis açarak, bunların envanterini çıkardık. Suriyeliler için bir Koordinatör Vali atandı. Asıl temennimiz onların ülkelerine dönmesi. Tabii ki huzurlu bir ortama dönmesi. Ama burada kaldıkları süre içinde bizim misafirlerimiz. Burada kaldıkları süre içinde, ev alabiliyorlar, iş kurabiliyor hatta sınavsız üniversiteye kayıt yaptırıp, okuyabiliyorlar. Sokağa çıktığınızda, birçok Suriyeli araç var. Bu bir noktada rahatsız ediyor. Uzun süre kalacaklarını bilsek, onları organize edip, ekonomiye kazandırırız." diye konuştu.

AB'den beklentilerini de olduğunu dikkat çeken Binici, "Dünyanın birçok yerinde buna benzer olaylar yaşanıyor. Ama Suriye konusunda aynı ilgi gösterilemedi. AB, Suriyeliler konusunda bizi yalnız bıraktı. Komşumuzda yangın var, onları nasıl tek bırakabiliriz. Bizim beklentimiz yardım ya da para değil. Oradaki insanların refaha kavuşması." şeklinde konuştu.

Dr. Hans Dieter Heumann ise, başta Kilis'teki Suriyelilerin kampları olmak üzere birkaç kampı ziyaret ettiklerini ve Suriyeliler hakkında bilgi sahibi olduklarını söyledi. Suriyelilerin genel anlamda durumlarının ve sağlıklarının çok iyi gördüklerini ifade eden Heumann, Türk halkının yaptığı yardım ve gösterdiği duyarlılığın takdire şayan olduğunu kaydetti.

Kent Konseyi'nin Gaziantep için çalışmalarının örnek gösterilecek seviyede olduğunu belirten Heumann, böyle bir kuruluşun Gaziantep için önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Almanlar Kent Konseyinin Çalışmalarını Takdir Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement