Alman Polisi Otoyollarda Sıfır Araçlara Ateş Eden Kişiyi Arıyor - Son Dakika
Güncel

Alman Polisi Otoyollarda Sıfır Araçlara Ateş Eden Kişiyi Arıyor

Alman Polisi Otoyollarda Sıfır Araçlara Ateş Eden Kişiyi Arıyor

Alman polisi, 2008 yılından beri otoyollarda yeni araçlar taşıyan TIR'lara ateş eden kişiyi arıyor.

20.11.2012 16:38

Alman polisi, 2008 yılından beri otoyollarda yeni araçlar taşıyan TIR'lara ateş eden kişiyi arıyor.

Federal Suç Dairesi (BKA) Başkanı Jörg Ziercke, bugün Wiesbaden kentinde düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, 4 yıldan beri otoyollarda yeni araç taşıyan TIR'lara ateş eden kişi veya kişiler hakkında ellerinde somut herhangi bir ipucu bulunmadığını belirtti.

Bu konuda TIR sürücülerinin ve vatandaşların yardımına ihtiyaç duyduklarını ifade eden Ziercke, bu soruşturmada olayın aydınlatılmasına yardımcı olacak ipucu verenlerin 100 bin Avro ile ödüllendirileceğini kaydetti.

Söz konusu kişinin 2008 yılından beri bir çok eyalette TIR'ların üstünde bulunan yeni araçlara 700'den fazla ateş ettiğinin tespit edildiğini, bu olayların özellikle otoyollarda meydana geldiğini belirten Ziercke, sözkonusu kişinin seyir halindeyken karşı yönden gelen araçlara ateş eden bir TIR şoförü olabileceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

Bu konudaki soruşturmaların yoğunlaştırıldığı, Ekim ayından bu yana 90 polis ve uzmanın saldırıların aydınlatılması için görevlendirildiği belirtilirken, kurşun izlerinin, araçların TIR'lardan indirilmesi sırasında fark edildiği için tam olarak nerede ateş edildiğinin tespit edilememesinin büyük bir sorun teşkil ettiği kaydedildi.

Würzburg kenti yakınlarında, 2009 yılında araçta bulunan bir kadının boynundan vurularak ağır yaralandığı bildirilmişti.

Muhabir: Erbil Başay

Yayıncı: Hüseyin Köşger - BERLİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Polisi Otoyollarda Sıfır Araçlara Ateş Eden Kişiyi Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement