Alişan, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu! - Son Dakika
Güncel

Alişan, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Alişan, Mehmet\'in Gezegeni\'ne Konuk Oldu!

Alişan; Kral TV, Kral FM ve TRT FM ortak canlı yayınında Mehmet'in Gezegeni'ne konuk oldu.

31.03.2017 15:20  Güncelleme: 15:21

Gezegen Mehmet'in sorularını içtenlikle yanıtlayan Alişan, programda sevilen şarkılarını da canlı olarak seslendirdi.

Gezegen Mehmet ilk olarak Alişan'a yeni şarkısı "Uslu Dururum" isimli yeni şarkısını nasıl bulduğunu sordu. Alişan, "Güzel bir şarkı geldiği zaman onu bırakmıyorum. Hemen aranje ediyoruz. Bu da onlardan biri. Gökçer Turan'ın şarkısı. Albüm öncesi bir veya iki şarkı daha yapıp sonra albümü yayınlamak istiyorum. Albüm de hemen hemen hazır sayılır, Ekim - Kasım gibi gelebilir. İçinde arabesk, halk müziği ve pop olan karışık bir albüm oldu" dedi.

"Babam beni çok eleştirir"

"Seni en çok kim eleştiriyor?" sorusu üzerine Alişan, "En çok babam eleştirir. Kardeşim, yakınlarım, kuzenlerim de eleştirir. Ve çok acımasızca eleştirirler" dedi. Alişan kendisini en çok öven kişinin ise annesi olduğunu itiraf etti.

"En zor dönemim Hilmi ağabeyimi kaybettiğim dönem oldu"

"Mesleki açıdan hayatının en iyi ve en zor dönemi nedir?" sorusu üzerine Alişan, "En iyi dönemim Star'da yapmış olduğum "Aynalı Tahir" dizisi ve ardından gelen "Var Ya" albümüm. İlk tanınma evremdi. O zamanlar albümlerin satma rakamı da çok farklıydı. Hatta şöyle söylemek istiyorum. Kral TV'de klibi yayınlanmayana sanatçı gözüyle bakılmıyordu. "Var Ya" albümüm çıktı, iyi gidiyordu ama henüz Kral TV'de gösterime girmemişti. Sonra Kral'da dönmeye başladı klibim. Neredeyse her yayınladığı gün yüz bin satıyorduk. En zor dönemim ise Hilmi ağabeyimi kaybettiğim dönem oldu. Onu kaybettiğimde sudan çıkmış balığa döndüm. Piyasada tek başıma kalmıştım. Ama çok şükür hemen arkasından "Cennet Mahallesi" projem başladı. Ve Avrupa Müzik hayatıma girdi" dedi.

"Mahsun ve Özcan ile beraber gezmem bir projeymiş"

Gezegen Mehmet'in " Özcan Deniz, Mahsun Kırmızıgül ve Alişan. Beraber yiyen, beraber içen, beraber gezen bir üçlüydünüz. Bir arkadaş grubu gibi biz algılıyorduk. Bu bir proje miydi?" sorusuna Alişan, "Demek ki projeymiş. Yıllar sonra ben de onun proje olduğunu anladım. O dönemleri fazla deşmek istemiyorum. Allah herkesin yolunu açık etsin. Rahmetli Hilmi ağabey organize ediyordu" dedi.

"Çağla ile sarıldık ağladık"

Alişan  programda bir dönem Çağla Şikel ile neden küs kaldığını şöyle anlattı: "İki tarafın da birbirini yanlış anlaması asıl nedendi. Yaklaşık bir yıl kadar küs kaldık.  Tabii askerlik psikolojisi de üzerimdeydi. Uzun süre küs kalmamızın nedeni bendim.  Sonra Melek ablanın programına çıkıp özür diledim. Yayından hemen sonra da Çağla beni aradı. Evlerine gittim. Sarıldım beraber ağladık" dedi.

"İbrahim Tatlıses şarkılarnı kıskanıyorum"

Gezegen Mehmet'in Alişan'a  kıskandığı, "keşke ben okusaydım" dediği bir şarkı olup olmadığını sorması üzerine Alişan, "Açık açık söyleyeyim. Bütün İbrahim Tatlıses şarkılarını kıskanıyorum. Bendeki İbrahim Tatlıses repertuvarı, belki İbrahim ağabey de bile yoktur" itirafta bulundu. Alişan, askerden döndükten sonra ilk ziyaret ettiği kişinin de İbrahim Tatlıses olduğunu sözlerine ekledi.

"Beni babam keşfetti"

Alişan, müzik piyasasına atılmasında babasının katkısının büyük olduğunu söylerken kendisini babasının keşfettiğini belirterek "Hatta babam benim için bir araştırma yapmıştı. İlk albümümü yaptığımda henüz 13 yaşındaydım" dedi.

"Televizyondan daha büyük para kazandım"

"Asıl maddi gelirin televizyon programları mı, yoksa sanatçılığın mı?" sorusu üzerine Alişan, "İkisi de aslında. Ama televizyondan daha büyük paralar kazandım" dedi. Alişan,  21 yıldır bu sektörde olduğunu ve elbette yatırım yaptığını belirterek "Ailemle yaşamasaydım şu an beş kuruşsuz bir adam olabilirdim. 10-15 sene sonra bir ev almaya karar verdim, ama bütçem yeterli değildi. Annem birikimlerimi bir çıkardı. Ben bile unutmuşum, ne zaman böyle bir para kazandığımı" dedi.

"20 gün içinde evlenmem lazım"

Gezegen Mehmet'in "Sayın Cumhurbaşkanımız da sana soruyor bunu. Ne zaman evleneceksin Alişan?" sorusu üzerine "Kısmet. Ama Cumhurbaşkanımız sorduğunda dilim tutuldu, 'Altı ay içinde evleneceğim' demiştim. 20 günüm kaldı. 20 gün içinde evlenmem lazım" diyerek yanıt verdi. Hayranıyla evlenen çok sanatçı  olduğunu da sözlerine ekleyen Alişan,"Evleneceğim kişiye baktığım anda çarpılmam lazım. Karakteri de önemli, aile yapısı da" dedi.

"Yalakalık' ile itham edildim"

Gezegen Mehmet, "Rahatsızlık duyduğun bir konu var. Zaman zaman eski fotoğraflarda paylaşıyorsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın en kötü zamanlarında bile yanında olduğunu gösteriyorsun. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersin?" sorusuna Alişan, "Bir dönem çok üzerime geldiler. 'Yalakalık yapıyor' bile dendi. Biz kendisini çok sevdiğimiz için, bize ağabeylik yaptığı için yanında olduk. Hatta sen de vardın Mehmet ağabey, cezaevine gittiğimizde. Giden herkesi kameraya alıyorlardı. Kötü günlerdi, Allah bir daha yaşatmasın" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alişan, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement