Aliağa'daki Termik Santral Ruhsatına Tepki - Son Dakika
Güncel

Aliağa'daki Termik Santral Ruhsatına Tepki

Aliağa\'daki Termik Santral Ruhsatına Tepki

İzmir'in Aliağa İlçesi Belediye Başkanlığı'nın, İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş.'ye (İDÇ), ithal kömüre dayalı termik santral inşaatı için yapı ruhsatı vermesine tepki yağdı.

05.01.2012 13:44

İzmir'in Aliağa İlçesi Belediye Başkanlığı'nın, İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş.'ye (İDÇ), ithal kömüre dayalı termik santral inşaatı için yapı ruhsatı vermesine tepki yağdı.

Bakırçay Belediyeler Birliği, Kent Konseyleri Birliği, Dikili, Menemen, Foça, Bergama belediye başkanları, CHP'li Aliağa Belediyesi Meclis üyeleri ve İl Genel Meclisi üyeleri, İzmir Barosu, meslek odaları, sendikalar, çevre platformları, siyasi partiler, dernekler ve kitle örgütleri, düzenlenen toplantı ile Aliağa Belediye Başkanlığı'nca termik santral için ruhsat verilmesini kınadı. Ruhsatın iptal edilmesi için hukuki mücadeleye başlanacağı belirtilirken, ilçelerde konunun referandumla halka sorulması fikri benimsendi.

Toplantının açılışında konuşan Bakırçay Belediyeler Birliği Başkanı ve Dikili Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven, Aliağa Belediye Başkanı CHP'li Turgut Oğuz'un termik santrale verdiği ruhsat ile büyük bir vebalin altına girdiğini söyledi.

Özgüven, "Bizler hiçe sayıldık. Biz bu vebalin altında kaldık, CHP bu vebalin altında kaldı. Nasıl kalkacağız bilmiyorum. CHP'li meclis üyelerine danışılmadan ruhsat onayı verildi" diye konuştu. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a "Ruhsatı iptal et" çağrısında bulunan Özgüven, ruhsatın iptali ve termik santralin kurulmaması için mücadele edeceklerini söyledi. Özgüven, "Anlamsız şekilde verilen ruhsatın iptali için başta Aliağa Belediye Meclisi üyeleri olmak üzere herkes tek tek dava açacak. Belediyenin verdiği bu ruhsat sadece Aliağa'yı değil bizi de bitirecek. Bu olay karşısında mücadelemizi daha etkin, kamuoyuna daha çok yayarak sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönem yeni ve değişik eylemlere sahne olacak" dedi.

Bakırçay Belediyeler Birliği İkinci Başkanı ve Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç de mücadeleye devam ederek ruhsatı iptal ettirmeleri gerektiğini söyledi. Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ da ruhsatın iptali için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.

Katılımcıların konuya ilişkin düşünceleri ve önerileri ile yaklaşık iki saat süren toplantının ardından, İzmir kapsayacak şekilde bildiri dağıtılması, İzmir'in her ilçesinde afişler asılması, Bakırçay Belediyeler Birliği'ne üye ilçelerde termik santrali halka sormak için referandum yapılması ve heyetler halinde Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile görüşülmesi kararları alındı. İlerleyen dönemlerde çeşitli mitingler ve açık hava etkinlikleri yapılması da kararlaştırıldı.

(AÖ/SS) - İzmir/ Aliağa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aliağa'daki Termik Santral Ruhsatına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement