Ali Utku'nun Adı, Anaokulunda Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Ali Utku'nun Adı, Anaokulunda Yaşayacak

Ali Utku\'nun Adı, Anaokulunda Yaşayacak

Adana'da beyin ölümü gerçekleşen ve babası tarafından organları bağışlanan Ali Utku Yücel'in adının verildiği anaokulu, törenle açıldı.

28.06.2013 13:47  Güncelleme: 18:57

Yüreğir Belediyesi ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yenilenen 6 derslikli ve 90 öğrenci kapasiteli Yamaçlı Anaokulu 2013- 2014 eğitim-öğretim yılı için hazır hale getirildi. Adana Demirspor taraftarı olduğu için 'Mavi Çocuk' olarak anılan Ali Utku Yücel'in adı da Adana Valiliği'nce bu okula verildi.

Mavi Çocuk Utku Anaokulu'nun açılışı için yapılan törene ise Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Utku Yücel'in babası gazeteci Kemal Yücel ile davetliler katıldı. Açılışta konuşan Kemal Yücel, "Mutluluğumu anlatmam çok zor. Siz değerli davetlilere organ bağışının öneminden bahsetmek istemiyorum. Ama oğlum yaşamını yitirdikten sonra, hissettiğim duyguların tarifi çok güç. Sizin canınızdan kanınızdan bir parça başka bedende hayat buluyor. Ali Utku şuan bizimle birlikte burada. Bu heyecana oda ortak oluyor. Bu kararın verilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Coş da "Ali Utku yani mavi çocuk artık hepimizin evladı, onun anısını bu çatı altında hep yaşayacak. Kendisi bağışlanan organları ile yaşıtlarına hayat verdi. Dostluğun ve arkadaşlığın önemini bizlere daha iyi anlattı" diye konuştu. Vali Coş, okuldaki öğrencilere, ellerine batmaması için bıçakla dikenlerini kestiği kırmızı gülleri dağıttı.

KALBİNİN NAKLEDİLDİĞİ MELEK DE ÖLDÜ

Ali Utku Yücel'in kalbinin nakledildiği 2 yaşındaki Melek Özcan da 13 Haziran'da tedavi gördüğü İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını kaybetmişti. Ali'nin babası Kemal Yücel geçtiğimiz aylarda minik Melek'i ziyaret etmiş ve başını dayadığı göğsünde kalbini dinlemişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ali Utku'nun Adı, Anaokulunda Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement