Ali Öztunç: Amacımız, Türkiye'yi Modern Ekonomi Alanında Atılım Yapan Bir Ülke Haline Getirmek - Son Dakika
Güncel

Ali Öztunç: Amacımız, Türkiye'yi Modern Ekonomi Alanında Atılım Yapan Bir Ülke Haline Getirmek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Amacımız, Türkiye’yi modern ekonomi alanında atılım yapan bir ülke haline getirmek, dijital ekonomi altyapısı oluşturmak ve yeşil enerji yatırımlarını ülkemize çekmektir. İktidara gelir gelmez hızla yeşil enerji dönüşümünü başlatacağız. Biz, birileri gibi doların yeşilini değil ağacın, doğanın yeşilini seviyoruz. Hem ülkemizi büyüteceğiz hem kalkındıracağız hem de yeşili, ormanı, sularımızı korumaya devam edeceğiz. İşte Genel Başkan’ımız Kılıçdaroğlu, heyetimizle birlikte İngiltere’de bu kapsamda gerekli görüşmeleri yapmakta ve önümüzdeki sürece ilişkin değerli adımları atmaktadır” dedi.

03.11.2022 16:32  Güncelleme: 17:47

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Amacımız, Türkiye'yi modern ekonomi alanında atılım yapan bir ülke haline getirmek, dijital ekonomi altyapısı oluşturmak ve yeşil enerji yatırımlarını ülkemize çekmektir. İktidara gelir gelmez hızla yeşil enerji dönüşümünü başlatacağız. Biz, birileri gibi doların yeşilini değil ağacın, doğanın yeşilini seviyoruz. Hem ülkemizi büyüteceğiz hem kalkındıracağız hem de yeşili, ormanı, sularımızı korumaya devam edeceğiz. İşte Genel Başkan'ımız Kılıçdaroğlu, heyetimizle birlikte İngiltere'de bu kapsamda gerekli görüşmeleri yapmakta ve önümüzdeki sürece ilişkin değerli adımları atmaktadır" dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, bugün partisinin genel merkezinde "Temiz Yatırım, Temiz Enerji ve Güçlü Üretim" konulu bir basın toplantısı düzenledi. Sözlerine "Temiz yatırım, temiz enerji ve güçlü üretim için gitti Bay Kemal İngiltere'ye" diye başlayan Öztunç, şunları söyledi:

"HEDEFİMİZ NET; TÜRKİYE OLARAK, YENİ NESİL KAYNAKLARA ODAKLI KALKINMA MODELİYLE GÜÇLÜ BİR SIÇRAMA YAPMAK"

"Dünya büyük bir iklim krizinin göbeğinde. Bu yüzden kalkınma odağımıza sürdürülebilirliği almak zorundayız. Yenilikçi çözümleri, yenilikçi paydaşları devreye almak zorundayız. Ama iktidarın yaptığı gibi göstermelik hareketlerle, gerçeğin üstünü örten makyajlarla değil, güçlü ve ayakları yere basan gerçek bir vizyonla yürüyeceğiz. Sayın Genel Başkan'ımızın, yenilikçi teknolojilere ve sürdürülebilirliğe odaklı yatırım fonlarını ülkemize getirmek üzere başlattığı büyük hareket ile odaklandığı konu da budur. Sayın Genel Başkan'ımız Kemal Kılıçdaroğlu, önce ABD'de bilim ve teknoloji alanında ülkemizden dünyaya açılan ve dünyanın en parlak beyinleriyle bir araya geldi. Şimdi de bu hareketin ikinci adımı olarak İngiltere'de dünyanın en büyük teknoloji ve yeşil enerjiye odaklı yatırım fonlarıyla önemli görüşmeler gerçekleştiriyor. Hedefimiz net; Türkiye olarak, yeni nesil kaynaklara odaklı kalkınma modeliyle güçlü bir sıçrama yapmak.

"AMACIMIZ, TÜRKİYE'Yİ MODERN EKONOMİ ALANINDA ATILIM YAPAN BİR ÜLKE HALİNE GETİRMEK"

Ülkemizdeki üretim, büyük oranda fason üretime dayalı. Katma değer üretemiyoruz. Eski sanayi kodlarıyla ilerleyemeyeceğimiz artık gün gibi ortada. Bu cendereden kurtulup, ucuz iş gücü ihraç etmek yerine, ekonomimizi bu yeni dönüşüme adapte etmek zorundayız. Bunu yaparken de dünyayı, çevreyi, toplumu gözeten kaynakları ülkemize getirmek zorundayız. CHP iktidarı bunu başaracaktır. İnovasyonu tüketen bir pazardan inovasyonu üreten bir pazara dönüşmekten başka çaremiz yok. Ülkemizin üretken gücünü verimli bir şekilde kullanmak ve dünya ile rekabet etmek için yeni iş modellerini ülkemize getirmek, burada en önemli hedefimizdir. Amacımız, Türkiye'yi modern ekonomi alanında atılım yapan bir ülke haline getirmek, dijital ekonomi altyapısı oluşturmak ve yeşil enerji yatırımlarını ülkemize çekmektir. İktidara gelir gelmez hızla yeşil enerji dönüşümünü başlatacağız. Bu alandaki yatırımlar için uygun ortamı sağlayacağız ve o paydaşları ülkemize getireceğiz. Bilime, yeni teknolojilere, sürdürülebilir enerjiye yatırım yapmak en büyük önceliğimiz olacak. Türkiye büyürken aynı zamanda karbon ayak izini nötrlemiş, sürdürülebilir çevresel ve kentsel yapılarını oluşturmuş olacaktır böylece.

"TÜRKİYE'YE HIZLA NEFES ALDIRMAK VE BU DERİN KRİZDEN ÇIKARKEN YENİ BİR SAYFA AÇACAK ATILIMLARI YAPMAK ÜZERE ÇALIŞIYORUZ"

Dünyadaki bu hızlı dönüşüme cevap veren güven ve altyapının sağlanması, Türkiye'nin geleceği için hayati önem taşımaktadır. Küresel ölçekte yeni, akıllı ve sürdürülebilir bir altyapı kuracağız. Cumhuriyet'in İkinci Yüzyılı vizyonumuzu kurgularken ülkemize istihdam yaratan güçlü yatırımcıları, temiz sermayeyi, üretken zihinleri nasıl çekeceğimizi adım adım CHP olarak çalışıyoruz. Türkiye'ye hızla nefes aldırmak ve bu derin krizden çıkarken yeni bir sayfa açacak atılımları yapmak üzere çalışıyoruz. Bu yatırımların önemli bir bölümü, çevreyi koruyan yeşil enerji yatırımlarından oluşacak. Ülkemizin üretken gücünü verimli bir şekilde kullanmak ve dünya ile rekabet etmek için yeni iş modellerini ülkemize getireceğiz. Bunları toplumumuza sunacağız. Temiz yatırım, temiz enerji ve güçlü üretim; ana odağımız budur.

"BİZ, BİRİLERİ GİBİ DOLARIN YEŞİLİNİ DEĞİL AĞACIN, DOĞANIN YEŞİLİNİ SEVİYORUZ"

Türkiye büyüyecek ama aynı zamanda büyürken doğasını, sularını ve ormanlarını koruyarak güçlü bir ekonomiye sahip olacağız. Bu anlamda, yenilikçi teknolojiler ve yaratıcı insan gücünün etkin biçimde kullanıldığı iş modelleri sayesinde ülkemizi, dünyayla rekabet ederken aynı zamanda doğasını koruyan ülkeler klasmanına çıkartacağız. Hedefimiz budur, amacımız budur. Yeşili önemsiyoruz, gerçekten de doğanın yeşilini seviyoruz. Biz, birileri gibi doların yeşilini değil ağacın, doğanın yeşilini seviyoruz. Hem ülkemizi büyüteceğiz hem kalkındıracağız hem de yeşili, ormanı, sularımızı korumaya devam edeceğiz. İşte Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, heyetimizle birlikte İngiltere'de bu kapsamda gerekli görüşmeleri yapmakta ve önümüzdeki sürece ilişkin değerli adımları atmaktadır."

Öztunç, bir gazetecinin Kılıçdaroğlu hakkında 'Sansür Yasası'nda düzenlenen 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak' suçundan suç duyurusunda bulunulmasıyla ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

"EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ'NE NE OLUYOR? ONU NE İLGİLENDİRİYOR"

"Sansür Yasası diyorduk, işte geldi ortaya, dakika bir gol bir. Biz siyaset yapıyoruz, İçişleri Bakanı da siyasetçi. İçişleri Bakanı bize yönelik birtakım eleştirilerde bulunabilir, biz İçişleri Bakanı'na yönelik eleştirilerde bulunabiliriz. Hükümete, iktidara yönelik eleştirilerimizi dile getiririz. Bunları söyleriz. Emniyet Genel Müdürü'ne ne oluyor? Onu ne ilgilendiriyor? Devletin memuru, bürokratı değil mi? İki siyasi düşünce birbirlerini eleştirirken Emniyet Genel Müdürü'ne mi kalmış böyle bir şey yapmak? Haddini bilmesi gerekiyor."

Ali Öztunç: Amacımız, Türkiye\'yi Modern Ekonomi Alanında Atılım Yapan Bir Ülke Haline Getirmek
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ali Öztunç: Amacımız, Türkiye'yi Modern Ekonomi Alanında Atılım Yapan Bir Ülke Haline Getirmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement