Ali İsmail Korkmaz Davası'nda Tanıklar Dinleniyor - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail Korkmaz Davası'nda Tanıklar Dinleniyor

Ali İsmail Korkmaz Davası\'nda Tanıklar Dinleniyor

Ali İsmail Korkmaz Davası’nın tanıklarının dinlenmesine Eskişehir’de başlandı.

28.02.2014 16:53

Ali İsmail Korkmaz Davası'nın tanıklarının dinlenmesine Eskişehir'de başlandı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan dinleme işleminin ardından adliye önünde açıklamalarda bulunan Müşteki Avukatı Ayhan Erdoğan, "Bugün adeta hüküm yerine geçebilecek şekilde tanık beyanları vardır" diyerek, sanıkların Kayseri'deki ikrarlarının da zaten bu yönde olduğunu kaydetti. Ali İsmail Korkmaz'ın faillerinin mutlaka ve mutlaka cezalandırılacağını aktaran Avukat Erdoğan, "Hiç kimse onları korumaya kalkmasın. Korumaya kalkanlarla da ilgili ayrıca bizim peşlerinde olduğumuz ve onlar hakkında dava açacağımız, takipçisi olacağımız bilinmelidir" dedi.

"O SOKAKTA HERKESİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLACAK BİR SALDIRI TEZGAHLANMIŞ VE DÜZENLENMİŞTİR"

Tanıkların verdiği beyanları değerlendiren Erdoğan, "Bugünkü duruşmada 12 tanık dinlendi. Gerek Kayseri'deki sanıkların beyanları gerek bugünkü tanıkların beyanları birleştirildiğinde ve dosyadaki delillerle birlikte ele alındığında Ali İsmail Korkmaz'ın faillerinin delileri karartmaya çalıştığı ve özelikle sanık yönünden faillerin gizlenmeye çalışılıp başkaca kişilerin sanık haline getirilmeye çalışıldığı, daha açığı Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne sebep olan o sokaktaki saldırının rastgele bir saldırı olmayıp özellikle bazı paramiliter güçlerle birlikte, sivil şahıslarla birlikte devletin güvenlik gücü diye tanınan polislerin yani aslında fail olan sanıkların birlikte hareket ederek, o günkü eylemde, haziran olayları içerisinde yer almış, geziyle ilişkili protestoda, barışçıl gösterilerin sunan insanların o sokağa girmeleri için özel çaba sarf ettikleri ve o sokakta polisler tarafından pusuya düşürülerek öldüresiye dövüldükleri ve bunun bir rastlantı olarak değil bunun bir pusu olarak değerlendirebileceğimiz, bilinçli bir davranışla yapıldığı bugün daha da açığa çıkmıştır. Hatta kameraların da kapatıldığı özel olarak polis tarafından talep edildiği de açığa çıkmıştır. Bu şunu gösteriyor; Ali İsmail Korkmaz'ın failleri burada gizlenmeye çalışılmıştır. Kasten, bilerek o sokakta iktidara karşı gelen, iktidara protestoda bulunan herkesin ölümüne sebep olacak bir saldırı tezgahlanmış ve saldırı düzenlenmiştir. Bunun hesabını verecekler. Bu her gün daha çok açığa çıkmaktadır" diye konuştu.

"BİZ HAKKIMIZI ALANA KADAR SAVAŞACAĞIZ"

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, yaşadıkları sürecin, bir anne, baba ve kardeşler için çok zor bir süreç olduğunu anlattı.

Haklarını alana kadar savaşacaklarını ifade eden Korkmaz, şöyle devam etti:

"Annem burada değil ama yüreği burada. Buradaki herkese, yanımızda olan herkese teşekkürlerini, selamlarını iletmemi istedi. Bu süreç özellikle bir anne-baba için kardeşler için katlanması imkansız derecede zor olan bir süreçtir, bir acıdır. Bunu bir nebze de olsa katlanılır kılan bir şey varsa o da insanların yanımızda olduğunu bilmektir. Bu kalabalığı her seferinde görmektir. Davayı Erciyes'in eteklerine aldılar ama bu halk şunu gösterdi; Everest Tepesi'ne de gitse bu dava yanımızdalar. Bunun bilinci, bunu görmemiz bize güç veriyor. Hak verilmez alınır, biz hakkımızı alana kadar da savaşacağız diyoruz."

Tanık dinleme işlemlerinin 11 Nisan'da devam edeceği bildirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ali İsmail Korkmaz Davası'nda Tanıklar Dinleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement