DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Merkez Bankası Başkanı değişikliği enflasyonu çözmüyor - Son Dakika
Güncel

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Merkez Bankası Başkanı değişikliği enflasyonu çözmüyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasına ilişkin ekonominin kontrolünün ellerinden kaçırıldığını ve enflasyonun çözülmediğini belirtti. Babacan, asıl değişmesi gerekenin bir kişi olduğunu vurguladı.

03.02.2024 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasına ilişkin; "Bunlar maalesef ekonominin kontrolünü ellerinden kaçırdılar. Bilenler ile çalışmıyorlar. Zaten kendisi bilmiyor. Yanlış talimatlar veriyor. Enflasyon patladı gitti memlekette, farkındayız. Merkez Bankası'nın başkanlarından biri gidiyor biri geliyor. Ama enflasyon çözülmüyor. Merkez Bankası'nın başkanını değiştirmekle olmuyor; asıl bir kişiyi değiştirmek lazım. Mesele o..." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Beykoz'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Bir simitçi Babacan'ın soruları üzerine "Simit şu anda 12 lira. Beyaz peynir 200-250 lira" dedi. Babacan ise "Dün akşam Merkez Bankası'nın başkanını yine değiştirdiler. Ama asıl değişmesi gereken bir kişi var, o değişmediği sürece düzelmiyor" dedi. Simitçi ise "Nasıl değiştireceğiz" diye yanıt verdi. Babacan, "Sandıkla oylarımız ile değiştireceğiz" karşılığını verdi. Simitçi "Bu insanlara, bu ülkeye yazık. Çocuğumuza doğru düzgün ekmek götüremiyoruz. Ne olacak bizim halimiz" diye dert yandı.

Babacan da dün Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasına ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bunlar maalesef ekonominin kontrolünü ellerinden kaçırdılar. Bilenler ile çalışmıyorlar. Zaten kendisi bilmiyor. Yanlış talimatlar veriyor. Enflasyon patladı gitti memlekette, farkındayız. Merkez Bankası'nın başkanlarından biri gidiyor biri geliyor. Ama enflasyon çözülmüyor. Merkez Bankası'nın başkanını değiştirmekle olmuyor; asıl bir kişiyi değiştirmek lazım. Mesele o..."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Merkez Bankası Başkanı değişikliği enflasyonu çözmüyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Merkez Bankası Başkanı değişikliği enflasyonu çözmüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement