Ali Ayvalıtaş: Türkiye'de Adaleti Kaybettik - Son Dakika
Güncel

Ali Ayvalıtaş: Türkiye'de Adaleti Kaybettik

Ali Ayvalıtaş: Türkiye\'de Adaleti Kaybettik

Erhan TEKTEN, İstanbul DHA Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş davasının 6'ncı duruşması bugün Kartal'daki Anadolu Adliye Sarayı'nda görüldü.

24.12.2014 14:01

Erhan TEKTEN, İstanbul DHA

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş davasının 6'ncı duruşması bugün Kartal'daki Anadolu Adliye Sarayı'nda görüldü. Duruşma sonrası açıklama yapan baba Ali Ayvalıtaş, "Bir Mehmet kaybettim binlerce Mehmet kazandım ama Türkiye'de adaleti kaybettik" dedi.

BERKİN ELVAN'IN ANNESİ VE BABASI İLE CHP MİLLETVEKİLLERİ DE İZLEDİ

Bugün 6'ncısı görülen Mehmet Ayvalıtaş davasını CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün, Kadir Gökmen Öğüt, Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın babası Sami, annesi Gülsüm Elvan, Maltepe Gülsuyu'nda uyuşturucu çeteleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik ve Ayvalıtaş'ın yakınları izledi.

BÜYÜK SALON TALEBİ

Duruşma sonrası adliye önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grubun yanına gelen avukatlar ve Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş basın açıklaması yaptı. Duruşmanın daha büyük bir salonda yapılması taleplerini yinelediklerini söyleyen avukat Sevgi Evren, 'Bunun imkanları bu adliyede var. Dünyanın en büyük adalet sarayı olan Kartal Anadolu Adliyesi'nde bu imkanlar mevcut. Daha önce Balyoz davasının iki celsesi burada görüldü. Bunu talep etmemize rağmen bu celsede savcılık tarafından, 'adalet istiyorsanız Silivri'ye gidin' gibi bir cevap verildi. Buna itirazlarımızı ilettik. Bir sonraki duruşmamız yine burada küçük salonda yapılacak. Ama duruşmadan önce yine bu sorunun çözümüne yönelik çabalarımızı göstereceğiz" dedi.

"BU DAVA, BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ"

Tutuksuz yargılanan sanık Cengiz Aktaş hakkında tutuklanma ve yakalanma taleplerini tekrarladıklarını belirten Avukat Evren, 'Çünkü kendisi güvenlik önlemi alınmadığı için, korktuğunu ve tehdit edildiğini beyan ederek duruşmalara gelmeyeceğine dair dosyaya dilekçe verdi. Mahkeme hakiminin, sanığı duruşmaya getiremeyen tarafsızlığını ortadan kaldıran bu tavrını eleştirdik ve itirazlarımızı sunduk. Sanık hakkında yakalama kararı çıkartılmasını talep ettik. Yalnız mahkeme hakiminin aynı tavırları devam etti. Mücadeleyi içeride dışarıda devam ettireceğiz. Bu dava biz 'bitti' demeden bitmeyecek" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE ADALETİ KAYBETTİK."

Baba Ali Ayvalıtaş ise, 'Bir Mehmet kaybettim binlerce Mehmet kazandım. Bir Berkin kaybettik binlerce Berkin kazandık. Bir Ali İsmail kaybettik binlerce Ali İsmail kazandık. Ama Türkiye'de adaleti kaybettik. Adalet yok, hakim yok, savcı yok. Oyun çocukları bile şu anki adaletten daha iyi adalet sağlar" diye konuştu. Açıklamanın ardından adliye önünde toplanan kalabalık sloganlar atarak dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ali Ayvalıtaş: Türkiye'de Adaleti Kaybettik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement