Alanya Belediye Tiyatrosu Suskunlar Kapısı'nı Sahneleyecek - Son Dakika
Güncel

Alanya Belediye Tiyatrosu Suskunlar Kapısı'nı Sahneleyecek

Alanya Belediye Tiyatrosu Suskunlar Kapısı\'nı Sahneleyecek

Alanya Belediye Tiyatrosu Suskunlar Kapısı'nı sahneleyecekAlanya Belediye Tiyatrosu yeni sezonun ikinci oyunu olan Bab'ı Hamuşan- Suskunlar Kapısı ile tiyatro severlerle buluşacak.

06.04.2016 18:10

Alanya Belediye Tiyatrosu Suskunlar Kapısı'nı sahneleyecek

Alanya Belediye Tiyatrosu yeni sezonun ikinci oyunu olan Bab'ı Hamuşan- Suskunlar Kapısı ile tiyatro severlerle buluşacak.

Türk edebiyat tarihinin en büyük isimlerinden Mevlana Celalettin-i Rumi ile Şems-i Tebrizi'nin hayatından kesitler sunan Suskunlar Kapısı oyunu 8 ve 9 Nisan günü saat 20.00'de Alanya Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Cem Günen tarafından yazılan oyunun yönetmen koltuğunda ise Tomris Çetinel oturuyor. Yönetmen Çetinel, "Alanya ilçe olarak kabul edilse de bir büyük şehre yakışır tiyatrosu var. Repertuvarı çok zengin. Son 2 yılda hem Türk hem de dünya edebiyatından oldukça değerli eserleri seyircisiyle buluşturuyor" dedi.

'YALNIZ KADINLARIN OYUNU'

Günümüzde savaşların, terörün, sevgisizliğin arttığını vurgulayan Tomris Çetinel, "Dünyamızda Mevlana'nın söylemlerine, onun felsefesine, onun düşüncesine, hoşgörüsüne çok daha fazla ihtiyacımız var. Her şeyi hoşgörüyle karşılamak, karşındakinin yerine kendini koyarak affedici olabilmek çok önemli. Suskunlar Kapısı oyunumuz, bu değerli iki insanın büyük aşk denilen Allah'a aşka ulaşırken, çevrelerindeki küçük aşkı unutabildiklerini irdeleyen de bir oyun. Yalnız kadınların oyunu belki de. Dileğim o ki hepimiz gönül gözümüzü ve aklımızı, inancımızı sonuna kadar kullanarak iyilikten güzellikten yana olalım" diye konuştu.

Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal da bu yıl ikinci prömiyeri yaptıklarını belirterek tüm tiyatro severleri prömiyere davet etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya Belediye Tiyatrosu Suskunlar Kapısı'nı Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement