Adana Aladağ'da 12 Kişinin Öldüğü Yurt Yangını Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Adana Aladağ'da 12 Kişinin Öldüğü Yurt Yangını Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı

Adana'nın Aladağ ilçesinde, 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili görülen duruşmada, tutuklu sanıklar yurt müdürü Cuma Ali Genç ve dernek başkanı İsmail Uğur'un tahliyesine karar verildi.

07.09.2018 12:23  Güncelleme: 13:32

Adana'nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016'da 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yangınla ilgili görülen duruşmada, davanın tutuklu sanıkları yurt müdürü Cuma Ali Genç ve dernek başkanı İsmail Uğur'un tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak adli kontrol tedbiri ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verildi.

DURUŞMAYA TUTUKLU VE TUTUKSUZ SANIKLAR KATILDI

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi salonundaki yer sıkıntısı nedeniyle Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuklu yurt müdürü Cuma Ali Genç, yurdun bağlı olduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin Başkanı İsmail Uğur, dönemin itfaiye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 16 tutuksuz sanıktan bazıları ile müşteki aileleri, sanık yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Adana Aladağ'da 12 Kişinin Öldüğü Yurt Yangını Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı

ŞİKAYETÇİLER, SERBEST BIRAKILAN SANIKLARIN TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Duruşmada ilk olarak değerlendirmesi sorulan cumhuriyet savcısı, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılarak alınan son bilirkişi raporuna göre tali kusurlu bulunan tutuklu sanıklar Cuma Ali Genç ve İsmail Uğur'un tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak bu aşamada adli kontrol tedbirleriyle tahliyelerine karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi yönünde mütalaasını sundu. Mahkemede beyanları alınan mağdur müşteki aileler de sanıklardan şikayetçi olduklarını yineleyerek, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına ve serbest bırakılan sanıkların tekrar tutuklanmasına karar verilmesini istedi.

Adana Aladağ'da 12 Kişinin Öldüğü Yurt Yangını Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı

"TAHLİYEMİ VE BERAATİMİ İSTİYORUM"

Mahkemede mağdur müşteki aileler adına savunma yapan avukatlar ise bilirkişi raporunun alanında uzman kişilerce hazırlanmadığını, raporda usul ve teknik yoksunlukların bulunduğunu öne sürerek, taraflarına raporu incelemek için süre verilmesi ve iddia makamının tutuklu sanıklar yönünden tahliye talebinin reddine karar verilmesini talep etti. Duruşmada savunma yapan sanık Cuma Ali Genç, "Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporundaki aleyhe olan hususları reddediyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Duruşmada savunmaları alınan diğer sanıklar da suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini istedi.

Adana Aladağ'da 12 Kişinin Öldüğü Yurt Yangını Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı

YURT MÜDÜRÜ VE DERNEK BAŞKANININ TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti de İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılarak alınan bilirkişi raporuna göre tali kusurlu bulunan tutuklu sanıklar Cuma Ali Genç ve İsmail Uğur'un tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak adli kontrol tedbiri ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi.

Heyet ayrıca, dava dosyasının Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dönemin Aladağ Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer'in de yargılandığı dosyayla birleştirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

AİLELER KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Mahkeme heyetinin kararını açıklamasının ardından salonda gerginlik yaşanırken, aileler karara tepki gösterdi.

Adana Aladağ\'da 12 Kişinin Öldüğü Yurt Yangını Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana Aladağ'da 12 Kişinin Öldüğü Yurt Yangını Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Pire: Bu yurt hangi cemaatin bu cemaat hangi partiyi destekliyor ve sonuç 18 6 Yanıtla
  • MAHMUT CENGİZ: BU YURT SÜLEYMANCILARIN YURDU OLAN FAKİR FUKARANIN ÇOCUKLARINA OLUYOR. 13 8 Yanıtla
  • Fıtıfıtı: Müslümanların adaleti bu kadar, ölen çocuk olunca kılını kıpırdatmazlar. 7 8 Yanıtla
  • İsviçre: Aptalın biri çıkıp İSLAM a dil uzatıyor. Kuranı Kerimin ve Hz Muhammedin En güzel ahlak ile alemlere rahmet olarak gönderildiğini bilemeyen, anlayamayan, Allahın kafire dünyada mühlet verdiğini ahirette azab edeceğini, Türkiyenin islam devleti olmadığını, müslümanlarının 80 inin dinini tam bilmediğini, bilmeyede çabalamadığı, Kuran kursuna ucuz olduğu için gönderip hemde dinini öğreniversin dediğini ahiret 2. planda), Müslümanların iman konusunda eksik olduklarını, örnek Allah her şeyi bilir her şeye kadir deyip, belaya veya ödüle kavuştuğunda maddi sebepleri görüp Herşeyin Allahın kudreti ile olduğunu kaçırmaları, vel hasıl Huzur İSLAM DA Kuran ve Sünnetteki İSLAMda) 2 0 Yanıtla
  • MEMELEKETTE EŞEKTEN GEÇİLMEZ OLMUŞ: müslümanmış ne müslümanı ulan kurban olun müslümanlığa para bu ülkede müslümanlığın önüne geçmiştir şimdiki moda müslümanlık milletin önünde camiye git elini aç allaha ibadet et namazdan sonra parayı gör ne din ne iman birşey kalmıyor ulan bu örümcek kafalıların çocukları ölüyor burada bazı yobazlar adalet yerini buldu diyor memleket eşşekten geçilmez olmuş sen bile bile ölmeye davetye çıkar sonrada eceli geldi de cehalet bu olsa gerek aramızdaki fark bu işte nerede müslüman hani para para 0 0 Yanıtla
  • MEMELEKETTE EŞEKTEN GEÇİLMEZ OLMUŞ: müslümanlık adı altında din iman islam adı altında meleketi ne hale getirdiler adamlarda haklı cahil yobazları kandırmak çok basit çünki örümcek kafalı kafaları basmaz karan düşünceye sahipler birde çıkıp biz elhamdürüllah müslümanız demezlermi ulan bari binimizi imanımızı lekelemeyin harami haramzadeler sizler dinede imanada kurban olun müslümanlık bambaşka bir zenginlik müslümanlığı gerçek müslüman kalbinde içinde yaşar ama bizim ülkemizde çal çırp haram ye kursağı haram dolmuş ben müslümanım 0 0 Yanıtla

Advertisement