Körfez'i Karıştıran İddia: Katarlı Şeyh BAE'de Alıkonuldu - Son Dakika
Güncel

Körfez'i Karıştıran İddia: Katarlı Şeyh BAE'de Alıkonuldu

Katar'da iktidarı elinde bulunduran Al Sani ailesinden Şeyh Abdullah bin Ali'nin BAE'de zorla alıkonulduğu iddiası Körfez'i karıştırdı.

15.01.2018 00:05  Güncelleme: 01:05

Katar'da iktidardaki Al Sani ailesinden Şeyh Abdullah bin Ali'nin, Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE) başkenti Abu Dabi'de alıkonulduğuna ilişkin iddialar bu ülke tarafından yalanlarken, Doha "konunun yakından izlendiği"ni belirtti.

"MİSSAFİRPERVERLİK VE KORUMA GÖRDÜ"

BAE resmi haber ajansı WAM'da yer alan habere göre Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığından bir yetkili yaptığı açıklamada, "Şeyh Abdullah, BAE'de kendi talebi üzerine misafir olarak bulundu. Katar hükümetinin uyguladığı kısıtlamaların ardından BAE'ye sığındı. Kendisi memnuniyet ve cömertlikle kabul edilmesinin ardından misafirperverlik ve koruma gördü." ifadesini kullandı.

"TÜM PROSEDÜRLER KOLAYLAŞTIRILDI"

Yetkilinin açıklamasında, Şeyh Abdullah'ın tasarruflarında özgür olduğu vurgulanarak, "Şeyh Abdullah, ülkeden ayrılmak isteğini ifade etti ve bunu engelleyen herhangi bir müdahale olmaksızın tüm prosedürler kolaylaştırıldı." denildi.

BAE'nin bu konudaki iftiralardan üzüntü duyduğu belirtilen açıklamada, bu tür uygulamalar ve iddiaların, "Katar devletinin kriz yönetimdeki sürekli yaklaşımı" olduğu savunuldu.

Açıklamada, Şeyh Abdullah'ın ülkeden ayrılma zamanına ilişkin bilgiye yer verilmedi.

"YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ!"

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lulve el-Hatır ise ülkenin resmi haber ajansı QNA'ya yaptığı açıklamada, "Katar devleti, durumu yakından izliyor ancak BAE ile tüm iletişim araçlarının kesintiye uğraması nedeniyle olanların arka planı ve detayları hakkında kesin hüküm vermek zor." dedi.

Körfez\'i Karıştıran İddia: Katarlı Şeyh BAE\'de Alıkonuldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Körfez'i Karıştıran İddia: Katarlı Şeyh BAE'de Alıkonuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement