Akut'a Teşekkür Belgesi - Son Dakika
Güncel

Akut'a Teşekkür Belgesi

Akut\'a Teşekkür Belgesi

Muğla'nın Milas İlçesi Güllük Beldesi'ndeki özel bir şirkete ait arıtma tesisinde metan gazından zehirlenerek yaşamını yitiren 7 işçinin kurtarılması için büyük çaba gösteren Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Milas ve Bodrum ekiplerine, Milas...

01.07.2013 21:58

Muğla'nın Milas İlçesi Güllük Beldesi'ndeki özel bir şirkete ait arıtma tesisinde metan gazından zehirlenerek yaşamını yitiren 7 işçinin kurtarılması için büyük çaba gösteren Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Milas ve Bodrum ekiplerine, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı teşekkür belgesi verdi.

AKUT Milas ve Bodrum ekipleri, Güllük Beldesi'nde geçen 17 Haziran'da, Akfen Güllük Çevre ve Su İşletme A.Ş.'ye ait Yenimahalle'deki Arıtma Tesisi'ne teknik bir arıza için giren ve metan gazından zehirlenen işçiler Yüksel Kum, Özcan Özkan, Fikret Özdemir, Hasan Özgür, Mevlüt Özbakar, Serkan Miral ve Mustafa Öztürk'ü kurtarmak için gönüllü olarak görev almıştı. Ancak, çabalara rağmen çıkartılan 7 işçi de yaşamını yitirmişti. Olaydan iki hafta sonra Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, gönüllü olarak kurtarma çalışmalarına katılan AKUT ekiplerini makamında ağırlayıp, teşekkür belgesi verdi.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Kaymakam Atçı, 7 işçinin ölümünün üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Başlatılan adli ve idari soruşturma sürüyor. İhmal, suç varsa gereğinin yapılmasını hepimiz istiyoruz. Firma avukatları ile yetkilileriyle görüştüm. Onlar işçilere yönelik gerekli eğitim çalışmalarının yapıldığını, alet ve ekipmanlarının olduğunu söylediler. Şu an vahim olayın meydana geldiği alana ölçüm cihazları da yerleştirildi. Artık hazırlanacak olan raporları bekliyoruz. Yasalar çerçevesinde herkesin hesap vermesi lazım. İş kazaları konusunda, Avrupa sıralamasında ilk sırada Türkiye yer alıyor" dedi. Olayın ardındandan AKUT ekibinin çalışmalarını takdirle izlediğini belirten Kaymakam Atçı, "Belki yapılanlar giden canları geri getirmedi ama ölenlerin yakınlarının daha fazla acı yaşamamalarını sağladı" diye konuştu. Kaymakam Atçı, yaşanan üzücü olay nedeniyle Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerini kapsamındaki konserlerin iptal edildiği belirtip, sadece Atatürk Anıtı'na çelenk konulduğunu belirtti.

AKUT Bodrum Ekibi lideri Sadettin Uslu da çalışmaları hakkında Kaymakam Atçı'ya bilgi verdi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akut'a Teşekkür Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement