Aktur Plajı'na Mavi Bayrak - Son Dakika
Güncel

Aktur Plajı'na Mavi Bayrak

Aktur Plajı\'na Mavi Bayrak

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Aktur Sitesi'nde mavi bayrak töreni düzenlendi.

21.06.2013 14:37

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Aktur Sitesi'nde mavi bayrak töreni düzenlendi.

Bodrum'un Bitez Beldesi'ndeki Aktur Sitesi'nde 1993 yılından beri dalgalanan mavi bayrak, düzenlenen törenle bu yıl da göndere çekildi. Törene Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hakan Demirörs, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Erol Güngör, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Mavi Plaj'da düzenlenen törende, Aktur A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Budak, 20 yıldan beri şirket bünyesindeki plajlarının mavi bayraklarla ödüllendirildiğini belirtti. Budak, "Denizlerimizin kirlenmemesi için verdiğimiz çabalar, bizlere mavi bayrak olarak geri dönüyor. Mavi Plaja, mavi bayrak hakkı verilmenin sevincini yaşıyoruz" dedi.

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜYÜZ

TÜRÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Erol Güngör de uluslararası bir ödül olan mavi bayrak uygulamasının bugün değişik kıtalarda 46 ülkede uygulandığını söyledi. Güngör, "2013 yılı itibariyle dünyada 3 bin 91 mavi bayrak dalgalanmakta. 2013 yılı itibariyle ülkemizde 383 tane mavi bayrak bulunmaktadır. Bu sayıyla biz dünyada üçüncü sırada yer almaktayız. Bu bizim için güzel bir basamak ama yeterli değil. El birliği ile daha da yukarıya çıkarmak için çalışacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından TÜRÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Erol Güngör tarafından teslim edilen mavi bayrak protokol üyelerince göndere çekildi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aktur Plajı'na Mavi Bayrak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement