Aktif Bank Perakende Dağıtım Dalında Bircilik Ödülü Aldı - Son Dakika
Güncel

Aktif Bank Perakende Dağıtım Dalında Bircilik Ödülü Aldı

Aktif Bank Perakende Dağıtım Dalında Bircilik Ödülü Aldı

Aktif Bank bu kategoride birinciliğini 'The Lab' projesiyle İrlanda'dan AIB ile paylaşıyor.

17.10.2013 11:44  Güncelleme: 11:48

Aktif Bank bu kategoride birinciliğini 'The Lab' projesiyle İrlanda'dan AIB (Allied Irish Bank) ile paylaşıyor. Gruptaki diğer rakipler Polonya'dan Alior Bank, Malezya'dan Citi Bank, İtalya'dan Intesa Sanpaolo ve Danimarka'dan Jyske Bank oldu.

Ödül töreninde Aktif Bank CEO'su Önder Halisdemir ve Genel Müdür Yardımcısı Murat Duman katılımcılara ödül aldıkları projeyi tanıttı.

EFMA 1971 yılında Paris merkezli kurulmuş, perakende finansal hizmetler alanlarında innovasyonun geliştirilmesi, desteklenmesi ve özendirilmesi amacıyla dünyada önde gelen kuruluşlarla partner olarak çalışmalarda bulunan, konferanslar düzenleyen, raporlar yayınlayan saygın bir organizasyon.

EFMA ödül töreninden önce Aktif Bank CEO'su Önder Halisdemir Türk basın mensupları ile bir araya geldi. Halisdemir şu bilgileri verdi:

'Avrupa'nın en önemli finans organizasyonlarından EFMA'da Aktif Bank perakende dağıtım kanallarında birinci seçildi. Dünya çapında bir ödül. Türkiye'den katılan bankalar arasında da aktif bank çalışması ile birinciliğe laik görüldü. Ödüle konu olan yeniliğimiz küçük işletmeler için geliştirdiğimiz bir platform. Bu Platformla küçük işletmeler ve bakkallar büyük ivme kazandı.Tüketiciler küçük işletmeleri ziyaret ettiklerinde elektrik, su ödemeleri, otobüs, uçak bileti alma, sigorta, GSM kontür yükleme bu platformla gerçekleştiriyorlar. Projeyi TÜBİTAK ile gerçekleştirdik. Sekiz aylık sürede ayda dörtyüzbin işlem adedine çıktı. Yeni jenarasyon bankacılık ismini verdiğimiz platformla yürütüyoruz. Alışa geldiğimiz bankacılığın dışında tükediciye daha yakın ihtiyaç üzerine yapışan ürünleri sevislere adresleyen yaklaşım. Yaklaşık beş altı senelik bir kurum olmamıza rağmen 80 katı büyümesi ile yakalamış olduğu karlı, başarı yeniliğin nasıl kar marjına finansal sonuçlara da somut bir örnek. Biz tüketici neredeyse onlarla buluşturalım. Bir çok yenilik kredi kartlarına yönelik. Kredi kartı olmayan yada kredi kartı yasaklısı çok ciddi sayıda nüfus var. Biz kredi kartlarına, kartı olmayanlara ve nakit ekonomiye hitap ediyoruz. Böyle olunca finansal sonuçlar iyi geliyor. Ülkemizin en karlı ve hızlı büyüyen bankaları arasındayız. Bizim ürün ve hizmetlerimizde bir coğrafi odaklanma yok. Büyük şehirlerde de Anadolu'da da hacim yapıyoruz.'

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aktif Bank Perakende Dağıtım Dalında Bircilik Ödülü Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement