AKP'li Bozdağ'dan CHP'ye Sert Eleştiri: Hastalıklı Anlayış - Son Dakika
Güncel

AKP'li Bozdağ'dan CHP'ye Sert Eleştiri: Hastalıklı Anlayış

AKP\'li Bozdağ\'dan CHP\'ye Sert Eleştiri: Hastalıklı Anlayış

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır'daki darbeyle ilgili CHP'den gelen açıklamaları eleştirerek "Darbe yapmak bu hastalıklı anlayışa göre demokrasinin bir başka versiyonu gibi takdim ediliyor Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır'daki"...

07.07.2013 14:13

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır'daki darbeyle ilgili CHP'den gelen açıklamaları eleştirerek "Darbe yapmak bu hastalıklı anlayışa göre demokrasinin bir başka versiyonu gibi takdim ediliyor Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır'daki darbeyle ilgili CHP'den gelen açıklamaları eleştirerek "Darbe yapmak bu hastalıklı anlayışa göre demokrasinin bir başka versiyonu gibi takdim ediliyor. Dünyanın neresinde görülmüş demokratik bir ülkede iktidarın milletin iradesi dışında bir yol ve yöntemle değiştiği. Darbe kim tarafından yapılırsa yapılsın darbedir"

Bozdağ bir katıldığı bir televizyon programında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kaşının açılmasına neden olan gerginliğe değinen Bozdağ, "Maalesef çok çirkin bir hadise. Türkiye'nin milli iradesinin temsil edildiği meclise ve meclisin üyelerine yakışmayan davranışlar söz konusu. CHP milletvekilleri adeta küfürde ve şiddette bir rekabet içersine giriyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu da bu rekabeti önleyecek tavırlar da almıyor. Sayın Kamer Genç geçen dönem bir taneydi Mecliste, o bir şekilde idare edilebiliyordu. Şu anda Mecliste Kamer Genç'in klonlanmış hali çoğaldı. O yüzden Kılıçdaroğlu'nun da buna karşı, parti meclis grubunu uyarması lazım" diye konuştu.

Bozdağ, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in 12 Eylül darbe döneminde Danışma Meclisi üyeliği yaptığını hatırlatarak, "Kamer Genç gibi darbecilere hizmetkarlık yapmış birisinin TBMM'de bunca zamandır milletvekilliği yapıyor olması milli iradeye de, millete de büyük bir saygısızlıktır. Danışma Meclisinde görev yapmış birisinin, Türkiye gibi bir ülkede bir dönem hariç, darbeden bu yana parlamentoda milletvekili sıfatını taşıyor olmasından dolayı hicap duyuyorum. Aslında CHP'nin de hicap duyması lazım" ifadelerini kullandı.

-"DARBE KİM TARAFINDAN YAPILIRSA YAPILSIN DARBEDİR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yaklaşımının pek farklı olmadığını ifade eden Bozdağ, "Mısır'da yaşanan askeri darbedir. Bunun başka lamı cimi yok. Hepimiz 'ama'sız buna darbe dememiz lazım. Ancak CHP'nin genel başkanı başta olmak üzere, bunun darbe olduğunu ve kınanması gerektiğini söyledikten sonra arkasına ilave ettikleri cümlelerle böyle bir hadiseden Türkiye'nin ders çıkartması gerektiğini ifade eden yaklaşımlar var. Allah aşkına askerin darbe yaptığı bir yerden, birileri askerin bu darbesini meşrulaştıracak yaklaşım içerisinde bulunursa o zaman "ben darbeye karşıyım' deme imkanı olmaz" diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın da "Demokrasinin sadece sandıktan ibaret olmadığına" ilişkin bir twit attığını ifade eden Bozdağ şöyle devam etti:

"Darbe yapmak bu hastalıklı anlayışa göre demokrasinin bir başka versiyonu gibi takdim ediliyor. Dünyanın neresinde görülmüş demokratik bir ülkede iktidarın milletin iradesi dışında bir yol ve yöntemle değiştiği. Darbe kim tarafından yapılırsa yapılsın darbedir. Yargı tarafından yapılır, hükümet alaşağı edilir, parlamento kapatılır, anayasa askıya alınırsa bu darbedir. Asker tarafından yapılırsa bu darbedir. İnsanların sokaklara döküp bunu sağlarsa bu darbedir. Çünkü bunların hiçbirisi anayasal değildir, hukuki değildir, meşru değildir. Meşru olan yol sandıktan geçer.

Maalesef CHP ve ekibi sandıktan çıkma konusunda büyük bir ümitsizlik içerisinde. O yüzden Gezi Parkı bahane edilerek yapılan olayların, öyle kıyısında kenarında değil, tam da göbeğinde, tam da içinde bu hadiselerden kendisine rant devşirmenin gayreti içerisinde. Onun için biz şunu söylüyoruz; Türkiye Mısır değildir, Türkiye'nin demokratik kültürü, geldiği nokta çok farklıdır. Türkiye'yi başka ülkelerle karıştırmamak lazım.

Sandık geliyor, yerel seçimlere 8 ay kaldı. Herkes kozunu orada paylaşabilir. Seçim meydanı, er meydanı orası. Her seçimde çıkacaksın, tuş olacaksın, yüzde 20 küsürlerde oy alacaksın, seçimden sonra da başka başka türküler söyleyeceksin."

-"İNSANLARIN BURASINA GELİRSE O İNSANLARA SİZ ENGEL OLMAZSINIZ"-

Bozdağ İstanbul'da Gezi Parkı protestolarında satırlı ve sopalı kişilerin ortaya çıkmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye tepki gösteren Bozdağ, "İki vatandaşımız, bir tanesi elinde satır olduğu söyleniyor, bir tanesinin elinde sopa olduğu söyleniyor. Kimdir bunlar diye baktığınızda, Muharrem İnce bir twit atıyor, "AKP Parti partizanı' diyor. Sen gördün mü, kimdir bu adam? Bilmiyor. AK Parti partizanı diye damgayı yapıştırıyor ve AK Partililer adeta satırlarla halkın üzerine saldırıyor, diye insanları tahrik ediyor. Sorumlu bir insanın yapacağı bir iş değildir bu" dedi. Bozdağ şöyle devam etti:

"Emniyet güçlerimiz bu iki vatandaşımızı yakaladı, gözaltına aldılar ve aldığım bilgilere göre bunlar bizim esnaf insanlarımız, bölgenin esnafı. Birileri gösteri yaparken, birilerinin ekmeğine, aşına mani oluyorlar. O insanların çekleri, senetleri var. O insanların geçindirmek zorunda oldukları aileleri, çocukları var. 68 kuşağının torunları ve ya oğulları ve ya kendileri nostalji takılacak ve ya birilerine karşı husumetlerini ortaya koyacak diye hukuk dışı yollarla, yöntemlerle ortaya çıktıklarında başkaları mağdur oluyor.

Gezi'de bir şey kaldı mı? Mahkeme iptal kararı verdi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Gezi'de devam eden bir işlem var mı, yok. Olayın sebebi buysa bu sebep ortadan kalktı. Öyleyse bundan sonra yapılacak şeylerin bir anlamı yok. İnsanların burasına gelirse, ondan sonra siz o insanlara engel olmazsınız. Onun için her işi tadında bırakmak doğru olandır, hukukun içinde yapmak doğru olandır. Bu esnaflar bu olaylar başladığı günden bu yana, Mayıs'ın sonundan bu yana dükkanlarını açamıyorlar. Çeklerini, borçlarını ödeyemedikleri zaman, Gezi'de eylemlere katılanlar gelip de para mı veriyorlar? "Alın siz ödeyemediniz, bu dükkanlarınız bizim yüzümüzden çalıştıramadınız, evinize ekmek götüremediniz' diyorlar mı? Demeleri mümkün değil. 5 bin-6 bin euroluk ayakkabı giyenler, bir tişörtü binlerce euro olanların o esnafın dramını anlamasının imkanı yok.

CHP'ye de burada bir kez daha çağrıda bulunuyorum bir olayın aslını astarını öğrenmeden doğru mu, nedir demeden onun üzerine yanlış anlaşılmalara yol açacak, milletimizi tahrik edecek yaklaşımlar içerisinde bulunmayalım."

-"ASLA MÜSAADE ETMEYİZ"-

İki vatandaşın yakalandığını ve adli işlemlerin devam ettiğini vurgulayan Bozdağ, kendilerinin hükümet olarak buna müsaade etmelerinin asla kabul edilemeyeceğini söyleyerek, "Böyle bir saçmalık olabilir mi? Biz kim yaparsa yapsın hukuk dışı yaklaşımı, onlara hukukun gücünü göstermek zorundayız, kamu düzenini ve güvenliğini de sağlamak bizim vazifemiz. Onun için de hemen müdahalesi yapılmıştır, bunlar yakalanmıştır" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AKP'li Bozdağ'dan CHP'ye Sert Eleştiri: Hastalıklı Anlayış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement