AKP İktidarı Döneminde Binlerce İşçi Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

AKP İktidarı Döneminde Binlerce İşçi Hayatını Kaybetti

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AKP iktidarı döneminde binlerce işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bülbül, işçi ölümlerinin artmasının nedeninin AKP'nin beceriksiz yönetimi ve iş güvenliği eksikliği olduğunu belirtti. Ayrıca, çocuk işçi ve kadın işçi ölümlerinin de endişe verici boyutlara ulaştığını vurguladı.

24.02.2024 13:58  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AKP iktidarı dönemindeki işçi ölümlerini ilişkin verilere paylaştı. Bülbül, "2023 yılında bin 932 işçi, 2024 Ocak ayında da en az 158 işçi, AKP iktidarı döneminde ise en az 32 bin 478 işçi hayatını kaybetti. AKP iktidarının beceriksiz yönetiminin sonucunda işçilerimizin hiçbir güvenliğinin olmadığı aşikardır. Mevcut ekonomik tabloda işçilerin güvenlik, denetim olmasa bile mecburiyetten çalışma koşullarını kabul ettiği ve bundan dolayı da işçi ölümlerinin hızla arttığı ortaya çıkmaktadır" dedi.

2023 yılında en az 68 motokuryenin, 54 çocuk işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini ifade eden Süleyman Bülbül, AKP iktidarında iş güvenliğinin olmadığına dikkati çekti. Bülbül, şunları kaydetti:

"2023 YILINDA 147 KADIN İŞÇİ, 54 ÇOCUK İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ"

"Türkiye son 22 yılda iş güvenliği konusunda korkunç bir tabloyla karşı karşıya kaldı. AKP iktidarının göreve gelmesinin ardından işçi ölümleri, çocuk işçi ve kadın işçi ölümleri, ülkede iş güvenliğinin olmadığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. İşçi Sağlığı ve İs Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) raporuna göre; 2023 yılında bin 932 isçi yaşamını yitirdi. Bunların 147'si kadın işçi, 54'ü çocuk işçi, 95'i 65 yaş üstü, 163'ü ise yaşını bilmediğimiz yurttaşlarımızdır. 2024 Ocak ayında da en az 158 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Son 5 yılda ise toplam 10 bin 108 işçi yaşamını yitirdi. 2022 yılında en az 55, 2023'te ise en az 68 motokurye iş cinayetlerinde hayatını kaybetti"

"AKP'Lİ YILLARDA 2 BİN 42 MADEN İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ"

Bülbül, "3 Kasım 2002 tarihinden itibaren AKP iktidarı döneminde, en az 32 bin 478 işçi hayatını kaybetti. Yine AKP'li yıllarda en az 2 bin 42 maden işçisi hayatını kaybetti. Bu veriler, iktidarın işçiye verdiği değeri ve sorumsuzluğu bir kez daha göstermektedir. İSİG'in çocuk iş cinayetleri raporuna göre son 11 yılda en az 671, AKP'li yıllarda ise en az 907 çocuk çalışırken hayatını kaybetti" dedi.

Kötü ekonomiden dolayı işçilerin denetimsiz ortada mecburiyetten çalıştığını söyleyen Bülbül, "Çocukların okullarda eğitim alması gerekirken, kötü ekonomi yönetiminin sonucunda okulu değil çalışmayı tercih etmekte ve bunun sonucunda iş güvenliği denetiminin de olmadığı yerlerde çocuk işçi ölümleri gerçekleşmektedir. Bunun başlıca sorumlusu da mevcut iktidardır. AB'nin resmi istatistik kurumu Eurosat ve SGK'nın verilerine göre en fazla işçi ölümlerinin yaşandığı ülke Türkiye oldu. Uluslararası Çalışma Örgütü'ne göre Türkiye, çalışma koşullarının en kötü olduğu ülkelerin arasında yer almaktadır. Türkiye'de her yıl yaklaşık 12.000 işçinin işle ilgili hastalılardan ölmüş olabileceği düşünülmektedir. AKP iktidarının beceriksiz yönetiminin sonucunda işçilerimizin hiçbir güvenliğinin olmadığı aşikardır. Mevcut ekonomik tabloda işçilerin güvenlik, denetim olmasa bile mecburiyetten çalışma koşullarını kabul ettiği ve bundan dolayı da işçi ölümlerinin hızla arttığı ortaya çıkmaktadır." ifadelerini kullandı.

AKP İktidarı Döneminde Binlerce İşçi Hayatını Kaybetti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AKP İktidarı Döneminde Binlerce İşçi Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement