''Aklın Yolu Birdir'' - Son Dakika
Güncel

''Aklın Yolu Birdir''

\'\'Aklın Yolu Birdir\'\'

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekteri Necati Binici, Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine toplu konut yapılması kararından vazgeçilmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi.

19.08.2013 09:51

Binici yaptığı açıklamada, TOKİ'nin Gaziantep'te Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine serbest konut ve ticari alan yapılması kararının ardından planı askıya çıkarması baştan yanlıştı. Buranın bulunduğu bölge itibarı ile meydan yapılmasının kent için daha elzem ve doğru olacağını Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey daha 2 yıl önce dile getirmiş ve bu konuda kararlı bir tutum sergilemişti.

Ardından Temmuz ayı içerisinde Gaziantep Kent Konseyi İmar, Altyapı ve Ulaşım Çalışma Grubu tarafından hazırlanarak basın aracılığı ile kamuoyunda paylaştığımız raporda söz konusu alan hakkında plan değişikliği ile getirilen önerilerin, üst ölçekli plan kararları ile uyumsuz; meri plan bütünlüğünü bozucu; şehircilik, planlama ilkelerine ve kamu yararına aykırı bir uygulama olarak gördüğümüzü, şehre parçacıl, çevresiyle bütünleşmeyen bir müdahale olarak kabul edildiğini dile getirmiştik" dedi.

Bugün gelinen noktada Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanımız, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Oda Başkanları ve işadamlarımız bu kararın doğrulunu basına yansıyan açıklamaları ile teyit etmişlerdir' diyen Necati Binici, "Bir zamanlar sanayisi ile ünlenen Gaziantep bu ünvanın yanına turizm şehrini de eklemiştir. Bugün kentin tarihi ve kültürel değerlerinin kalbi olan kaleye yakın bir noktada böyle bir çalışmanın yapılmasının bütünlüğü bozmasının yanı sıra planın uygulanması halinde; 42.786 m2 alan içerisinde bulunan Kamil Ocak Spor Kompleksinin yerinde, yaklaşık 130.000 m2 faydalı alandan müteşekkil 200.000 - 250.000 m2 büyüklüğünde bir inşaat yapılabilecektir. Böyle bir uygulama, yapı, nüfus ve trafik yoğunluğunda ciddi bir artışı da beraberinde getirecektir. Ancak bu artış, planlanan alanın yakın çevresindeki kent dokusu göz önüne alındığında olumsuz emsal teşkil edeceği gibi, oluşacak yoğunluğun ortaya çıkaracağı sosyal teknik altyapı ve donatı alanı ihtiyacına dair planda önerilmiş herhangi bir çözüm bulunmamaktadır.

Sonuç itibarı ile hazırlanan plan değişikliğinin Gaziantep kent dokusunu, kent kimliğini olumsuz etkileyecek, mevcut altyapı sorunlarına çözüm üretmek yerine var olan sorunları katlayacak ve kent ölçeğinde telafisi mümkün olmayan önemli sorunlar yaratacak nitelikte olduğu muhakkaktır" diye konuştu.

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, "Kenti ilgilendiren her konu hakkında oluşturduğumuz komisyonlarla çalışmalarını titizlikle sürdüren Kent Konseyimizin bu önerilerinin de kent geleceği açısından önemi büyüktür. Gaziantep'in eğitiminden, kültürüne, sağlıktan, imarına her konuda yaptığımız çalışmalarla Gaziantep'in daha yaşanabilir bir yer olabilmesi için katkı sunmaya devam edeceğiz" diye ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ''Aklın Yolu Birdir'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement