AKINCI VE KIZILELMA'NIN MAKETLERİ OKUL DUVARINA ASILDI - Son Dakika
Güncel

AKINCI VE KIZILELMA'NIN MAKETLERİ OKUL DUVARINA ASILDI

SAMSUN'un İlkadım İlkokulu'nun duvarlarına, insansız hava aracı Akıncı ile insansız savaş uçağı Kızılelma'nın maketleri monte edildi.

04.04.2023 14:20  Güncelleme: 14:26

SAMSUN'un İlkadım İlkokulu'nun duvarlarına, insansız hava aracı Akıncı ile insansız savaş uçağı Kızılelma'nın maketleri monte edildi. Maketler, çocuklar kadar öğretmenlerin ve velilerin de ilgisini çekti.

İlkadım ilçesindeki İlkadım İlkokulu'nun duvarlarına, Baykar tarafından geliştirilen Türkiye'nin yerli ve milli insansız hava aracı Akıncı ile insansız savaş uçağı Kızılelma'nın maketleri yaptırılıp monte edildi. Geçen yıl Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST'te sergilenen Akıncı ve Bayraktar'ı gören ilkokul öğrencileri için yaptırılan maketler, ilgi topladı.

Okul müdürü Aydın Peker, Dünyanın takdir ettiği ve her gördüğümüzde heyecanlandığımız uçaklarımızın okulumuzun duvarlarında olması gurur verici dedi.

Maketlerle, öğrencilerin küçük yaşlarında teknoloji ve bilimle tanışmalarını amaçladıklarını anlatan Peker, TEKNOFEST'te çocukların uçaklara olan ilgilerini gördüğümde, uçakların maketlerini okulumuzda bulundurmaya karar verdik. Akıncı ve Kızılelma'nın strafordan maketlerinin yapılması için siparişimizi verdik ve tamamlandıktan sonra monte ettirdik. Çocuklar, uçakları gördüklerinde heyecanlanıyorlar. Amacımız, çocuklarımıza bilim merakını uyandırmak ve bilimi sevdirmek, onlara küçük yaşlarda büyük hedefler göstermektir. Okulumuzun farklı bir duvarında da uzay mekiği maketimiz var. Geleceğin yüzyılını, bilime erken yaşlarda merak sarmış; vatanını, milletini, her şeyin üstüne seven bu çocuklar inşa edecekler diye konuştu.

AKINCI VE KIZILELMA\'NIN MAKETLERİ OKUL DUVARINA ASILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AKINCI VE KIZILELMA'NIN MAKETLERİ OKUL DUVARINA ASILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement