Akil İnsanları Konuşturmadılar - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanları Konuşturmadılar

Akil İnsanları Konuşturmadılar

Akil İnsanlar Grubu üyeleri daha sonra esnaf görüşmeleri yapmak için çıktıkları İzmit'te protestolarla karşılaştılar.

19.04.2013 14:41  Güncelleme: 16:22

Kocaeli'nde ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen Akil İnsanlar Marmara Grubu üyeleri daha sonra esnaf görüşmeleri yapmak için çıktıkları İzmit'te protestolarla karşılaştılar.

Yürüyüş yolu ve Fethiye Caddesinde yapacakları esnaf ziyaretlerini protestolar nedeniyle iptal etmek zorunda kalan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan başkanlığındaki Akil İnsanlar heyeti otellerine dönmek zorunda kaldılar. Ellerinde Türk bayrakları ile Akil İnsanları protesto eden grup ise polis çemberine alındı. Akil İnsanlara yanışmalarına izin verilmeyen grup ile polis arasında zaman zaman arbede çıktı. Polis 2 kişiyi gözaltına aldı.

PROGRAMA DEVAM KARARI

Akil İnsanlar Heyeti, kent merkezinde gerçekleştirilen protestolar nedeniyle kent içi yürüyüşü ve bazı ziyaretleri, polis ekiplerinin koruması altında gittikleri Emex Otel'de bir süre aralarında konuştuktan sonra, programın öğlenden sonraki bölümünü devam ettirme kararı alındı. Bu arada İzmit'e geç geldiği için Hülya Koçyiğit de heyetle ancak Emex Otel'de buluşabildi.

Akil İnsan Heyeti, İzmit Kent Konseyi'nin aynı otelde gerçekleştirilen toplantısına katıldı. Burada Kent Konseyi Başkanı İbrahim Kahraman, üyeler ve Kocaelili olan Sağlık Bakanı Kazım Dinç ile de görüştüler.

TÜRKİYE'DE ÇOK BÜYÜK PROJE GERÇEKLEŞİYOR

Heyet Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, burada yaptığı konuşmasında "Biz sadece sonuca odaklıyız. İnsanların kimliği onların kendi öz varlıklarıdır. Baskı uygulamak, bu konuyla ilgili çatışma yaratır. Bir kimliğe hak ettiğini verip, diğer bir kimliği aşağıya çekmek sorun yaratır. Adalet her şeyin başıdır. Hem etnik, hem mezhepsel yok sayılıyorsa, bir gurup sırf devlete karşı duruyorsa, bir takım çocuklar başörtü takıp üniversiteye gidemezse barıştan söz edemezsiniz, çünkü adalet yoktur. Türkiye çok büyük proje gerçekleştiriyor" dedi.

Buradaki temasların ardından heyet Sekepark'ta bulunan bir restoranda giderek burada sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu. - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanları Konuşturmadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement