Akil İnsanlar Heyeti Konya'da Çalışmalara Başladı - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Heyeti Konya'da Çalışmalara Başladı

Akil İnsanlar Heyeti Konya\'da Çalışmalara Başladı

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi grubu, Konya'da çalışmalarına başladı.

13.04.2013 13:14

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi grubu, Konya'da çalışmalarına başladı.

Akil İnsanlar Heyeti, ilk olarak bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantının başında salonda Türk bayrağı olmadığını belirten ve İşçi Partili olduğu öğrenilen bir kişi, masaya giderek Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren'e Türk bayrağı verdi. Taşgetiren de bayrağı masaya yerleştirdi. Toplantının açılışında konuşan Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren, "Bir kişinin ölümünü bile engelleyebilirsek bir görev ifa etmiş olacağız. Türkiye'yi susadığı huzura bir adım daha yaklaştırabilirsek bu heyet başarılı olmuştur diye düşünüyorum. Türkiye'nin kendi iç sorunlarını çözmesi, sulh ve selamete ulaşması, bu koca coğrafyada da büyük bir aşk ve şevk uyandıracaktır. Bu ülkeye öyle bakılıyor. Onu başarmamız lazım ve bunu sağlayabiliriz. Bu ortam yüz yüze baktığımız, birbirimizi dinlediğimiz, anladığımız, yani kardeşleşmenin ilk adımları olacak bir ortam diye düşünüyorum. Farklarımızı tolore edebiliriz. Birbirimizle helalleşebiliriz, kardeşleşebiliriz. Bu toplantımız onun bir adımı olsun. Yukarıya mesaj vermemiz gerekiyorsa, onları da buradan verelim. Not alacağız ve inşallah sonunda güzel bir rapor çıksın" dedi.

"BİZİ BİR ARAYA GETİREN 30 YILDIR DEVAM EDEN BİR DRAMI, ISTIRABI SONA ERDİRME TEŞEBBÜSÜDÜR"

Daha sonra konuşan Heyet Sekreteri Cemal Uşşak da, "Bizi bir araya getiren saik ve unsur nedir sorusunun cevabı hepimizin bildiği ve hatırlamamız gerektiği 30 yıldır maalesef bu ülkede devam etmekte olan bir dramı, ıstırabı sona erdirme teşebbüsüdür. Kısacası akmakta olan kanın durdurulması, anaların babaların bir daha ağlamaması içindir" şeklinde konuştu.

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkan Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu ise, "Üniversitelerde sağ-sol kavgasının olduğu dönemde sağcılar sağ tarafta, solcular sol tarafta, asker de ortada otururdu. O dönem James Bond çanta denen bir çanta türü vardı. Okula bazı öğrenciler onunla gelirdi. Bir gün ders sırasında o çantalardan bir tanesi yere düştü. Düştüğü zaman araya hava sıkışır ve bombe gibi ses çıkartır. Bom diye bir ses çıktı. Sınıftaki bütün öğrenciler sıraların altına gizlendi. Kürsüde ders anlatan hoca da ters parende atıp sıranın içine saklandı. ve bundan sonra tekrar herkes dışarı çıkıp savaşmaya devam etti. İşte ben Türkiye'de gençlerimizin, çocuklarımızın, eğitim kurumlarımızın, sokaklarımızın asla bu tür reflekslerle bu tür davranışlarla şekillenmesini istemediğim için buradayım" diye konuştu.

Akil İnsanlar Heyeti üyesi Hilal Kaplan ise, "PKK sorununu çözmeyi bir milli mesele olarak

görmemiz gerekiyor. Neden milli bir mesele, çünkü bu bizim aslında bir iç meselemiz. Burada yabancı bir ülkenin vatandaşlarına karşı bir mücadele söz konusu değil" dedi.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan sivil toplum örgütü temsilcileri görüşlerini açıkladı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Heyeti Konya'da Çalışmalara Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement