'Akil İnsanlar', Gül Bahçesinden Barış Mesajı Verdi - Son Dakika
Güncel

'Akil İnsanlar', Gül Bahçesinden Barış Mesajı Verdi

\'Akil İnsanlar\', Gül Bahçesinden Barış Mesajı Verdi

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz grubu üyeleri, 'çözüm süreci' hakkında sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüşmelerde bulunmak üzere Isparta'ya geldi.

20.05.2013 13:01

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz grubu üyeleri, 'çözüm süreci' hakkında sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüşmelerde bulunmak üzere Isparta'ya geldi. Heyet üyeleri, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi İslamköy'de gül toplayıp barış mesajları verdi.

'Çözüm süreci' hakkında görüşmelerde bulunmak üzere Isparta'ya gelen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet, ilk olarak 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi İslamköy'ü ziyaret etti. Lale Mansur, Tarık Çelenk, Kadir İnanır, Nihal Bengisu Karaca, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin Yayman'dan oluşan heyet, İslamköy'de, Gül-Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) tarafından belirlenen gül bahçesinde, galoş giyerek çamurlu tarlada gül topladı.

'GÜL BARIŞTIR'

Gül toplayan heyet üyelerinden sinema sanatçısı Kadir İnanır, gülün, sevgi ve aşk başta olmak üzere birçok anlamı olduğunu belirtti. İnanır, gülün bütün bu anlamları içinde en önemlisinin 'barış' olduğunu söyledi. Kadir İnanır daha sonra gül bahçesinde çalışan kadın işçilerle fotoğraf çektirdi.

20 YAŞINDA GENÇ ŞEHİT OLUNCA HEPİMİZ ÖLÜYORUZ

Heyet üyeleri daha sonra Grup Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte gül bahçesinde çalışan 70 yaşındaki Hüseyin Aykut'a çözüm süreciyle ilgili görüşünü sordu. Barış istediklerini belirten Aykut, "Elbette akan kanın durmasından yanayız. Çocuklarımızı yetiştiriyor, 20 yaşında askere gönderiyoruz. Onlar, orada şehit olunca hepimiz ölüyoruz. Kim ister savaşı? Şehit anneleri ağlıyor. Bir delikanlı şehit düştüğünde hepimizin gözyaşları akıyor. Dinsin bu kan. Bunu devletten bekliyoruz" dedi.

KANTAR KARAR VERECEK

Hisarcıklıoğlu, sohbetin ardından birlikte gül topladığı Hüseyin Aykut'a, "Peki bakalım şimdi de en fazla hangimiz gül topladı onu söyleyin?" dedi. Bunun üzerine ise Aykut, "Ona kantar karar verecek" diye esprili cevap verince, heyet üyeleri ve çalışanlar güldü.

ÇOCUKLAR KARŞILADI

Gül bahçesinin ardından İslamköy Meydanı'nda kendileri için hazırlanan köy kahvaltısına katılan akil insanları, burada, ellerinde Türkiye haritası ve Türk bayrakları taşıyan öğrenciler karşıladı. Heyet, öğrencilerle fotoğraf çekildikten sonra muhtar ve vatandaşlarla sohbet etti.

DEMOKRASİ KALİTESİNİ EN İYİ İSLAMKÖY BİLİR

Sohbet öncesi kısa konuşma yapan Akil İnsanlar Akdeniz Grubu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi İslamköy'ün Türk siyasetine yön vermiş bir yer olduğuna dikkati çekti. Çözüm sürecinde devletin yeni bir dönem başlattığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, bu dönemde milletin ne düşündüğünü, beklentilerinin, taleplerinin neler olduğunu öğrenmek istediklerini söyledi. Bu sürecin Türk demokrasisi için müthiş bir fırsat olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, "İstişare içinde sizlerin fikirlerini öğrenip bunu Ankara'ya rapor edeceğiz. Elbette herkes farklı düşünecek. Ama konuşurken doğru yolu bulmak asıl amacımız. Biz terör sorununun bitmesi, akan kanın durması ve demokrasinin kalitesinin artırılması üzerinde duruyoruz. Demokrasinin kalitesini de en iyi İslamköy bilir. Bu köyde doğmuş bir çocuk, bu ülkede hem başbakanlık hem cumhurbaşkanlığı yaptı. Bu demokrasinin ülkemize kazandırdığı bir fazilettir" diye konuştu.

Heyet üyeleri tek tek yaptıkları selamlama konuşmalarından sonra, belde halkının çözüm sürecine ilişkin fikirlerini aldı.

Akil İnsanlar Akdeniz Grubu, İslamköy'ün ardından Isparta Valisi Memduh Oğuz'u ziyaret edecek. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Akil İnsanlar', Gül Bahçesinden Barış Mesajı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement