Akhan'ın, 23 Nisan Kutlama Mesajı - Son Dakika
Güncel

Akhan'ın, 23 Nisan Kutlama Mesajı

Akhan\'ın, 23 Nisan Kutlama Mesajı

Prof. Dr. Galip Akhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

23.04.2012 10:02

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan mesajında şunları kaydetti:

"Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 92. yılını kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, varlığına kastedilen ulusumuzun uyanışını, esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına el koyduğu günü simgelemektedir. Milletimiz, yurdun dört bir yanına giren işgalci güçlere karşı, tarihte benzerine az rastlanır bir direniş göstererek Kurtuluş Savaşı mucizesini gerçekleştirmiştir. Büyük Millet Meclisi; umutsuzluğun, yoklukların ve zorlukların hakim olduğu bir dönemde, Mustafa Kemal'in önderliğinde, 23 Nisan 1920'de hem Türkiye Büyük Millet Meclisimiz açılmış, hem de Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk; halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözleri ile tüm dünyaya duyurmuş; bugünün küçükleri, yarının büyüklerinin ulusal egemenliğin nasıl kazanıldığını ve neden kaybedilmemesi gerektiğini hiçbir zaman unutmamaları için çocuklarımıza bayram olarak hediye etmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünden yola çıkarak; Türkiye'yi, çağdaş, demokratik, laik, bilgi çağını yakalamış, mutlu ve gönençli bir ülke olarak gelecek kuşaklara bırakmak, tarihine, ulusal değerlerine, öz kültürüne sahip çıkan; yeniliklere ve gelişmelere açık, kişilikli ve vatansever nesiller yetiştirmek hepimizin görevidir.

2010 yılında kurularak ülkemizin bilim ufkuna adım atan gelişimini büyük adımlarla sürdüren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi mensubu akademisyenler olarak; gelecek nesillerimizin ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli ve azimli, gerek iş hayatında gerekse sosyal yaşamda en az iki dil bilmenin gerekliliğini bilen, globalleşen dünyamıza uyum sağlarken kendi öz benliği ve kimliğini koruyup bununla gurur duyan, öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktayız.

Sevgili çocuklar, sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Kendinizi her konuda geliştirmeli, bilgiye, öğrenmeye, yeniliklere açık olmalı, araştırmalı, sorgulamalı, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmamalısınız.

Yarının gençleri ve büyükleri olarak, Ulusumuzun güven ve desteği ile her zaman başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygı duygularımızla anarken; tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarını diliyorum

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akhan'ın, 23 Nisan Kutlama Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement