Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü: Yasal Yollara Başvurulacak - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü: Yasal Yollara Başvurulacak

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü: Yasal Yollara Başvurulacak

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin uygunsuz görüntüleri karşılığında 'paralel yapının', 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirdiğine yönelik haberler üzerine yazılı açıklama yapıldı.

03.06.2015 15:07

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin uygunsuz görüntüleri karşılığında 'paralel yapının', 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirdiğine yönelik haberler üzerine yazılı açıklama yapıldı. İddiaları yalanlayan rektörlük, yasal yollara başvurulacağını açıkladı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında üniversiteyi hedef alarak yapılan haberlere yer verildiğini ve bunun 'esef verici' olduğu belirtildi.

"Ülke gündeminin genel seçimlere yoğunlaştığı bu günlerde, geçmişte yapılan algı operasyonlarındaki gibi kaset siyasetini iyi bilen ve onlara destek veren malum çevrelerin hazırladığı kumpaslar üniversitemiz tarafından her zaman lanetlenmiştir" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başta sayın devlet büyüklerimiz olmak üzere, kamuoyuna mal olmuş kişiler; kaset siyasetini ve haberciliğini lanetlerken, bazı basın yayın organlarının buna tevessül etmesi ve malum yapının manipülasyonuna alet olması, son derece düşündürücüdür.

Geçmişte de ülke menfaatleri için çalışan birçok kişiyi hedef alarak yapılan ve hiçbir zaman üniversitemizce onay görmeyen bu tür çirkin yakıştırmaların, şimdi de yıllarını bilime ve bilim insanı yetiştirmeye adamış bir bilim insanına yapılmış olması büyük haksızlık ve saygısızlıktır.

Akdeniz Üniversitesi, Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin rektörlük görevine başladığı 2008 yılı itibariyle; bilimde, sanatta, sporda, sağlıkta ve tarım alanında elde ettiği başarılarla örnek alınan bir dünya üniversitesi haline gelmiştir. Dolayısıyla, tüm dünyanın başarılarını gıpta ile takip ettiği bir eğitim kurumu için gece gündüz çalışan bir bilim insanının bu tür asılsız komplolarla habere konu edilmesi son derece üzücüdür.

Bu bağlamda kamuoyunun yanlış bilgilendirilip, yönlendirilmemesi için bahse konu olan habere cevap verme gereği doğmuştur. Konu ile ilgili gerekli yasal yollara başvurulacağı tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bugün bazı gazetelerde yer alan haberde, 'paralel yapı'nın, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılanmak için Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin kadro karşılığında genç bir kadınla olan görüşmesini kayda aldığı, 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirdiği iddia edilmişti.

Bu arada AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin inceleme gezisi için yurtdışında olduğu öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü: Yasal Yollara Başvurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement