Akçakale'ye Top Mermisi Düşmesi: 5 Ölü, 12 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Akçakale'ye Top Mermisi Düşmesi: 5 Ölü, 12 Yaralı

Akçakale\'ye Top Mermisi Düşmesi: 5 Ölü, 12 Yaralı

Suriye ordusu tarafından atılan top mermisi, polisler ile vatandaşların bulunduğu yere düştü.

03.10.2012 20:10

Suriye ordusu tarafından atılan top mermisi, polisler ile vatandaşların bulunduğu yere düştü. Olayda, ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Suriye ordusu askerlerinin, muhaliflerin elindeki Telabyat Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için saldırıları devam ederken, bugün atılan top mermilerinden 3'ü Akçakale Toprak Mahsulleri Ofisi'ne isabet etti. Olayın ardından polis ve jandarma ekipleri çevre güvenliği aldı. Akçakale'nin sınıra en yakın noktasında olan ofisin yanındaki Yenimahalle'de insanların evlerini boşaltmasının istendiği sırada, bölgeye bir top mermisi daha isabet etti. Polis ve sivil vatandaşların bulunduğu bölgedeki patlamada, ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, çoğu polis 12 kişi yaralandı. Yaralılar, Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KAYMAKAM ÖLÜMDEN DÖNMÜŞ

Akçakale halkı ise, olaya tepki göstermek için kaymakamlığa yürüdü. Polisle karşılaşan kalabalık, kaymakamlık binasına girmek istedi. Kalabalığa polis ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Olayda kaymakamlık binasının bazı camları kırıldı.

İlçe Kaymakamı Eyüp Fırat, "Kayıplarımız var, yaralılarımız var, sakin olun. İlk patlamadan sonra ikinci patlama benim aracımın arkasında meydana geldi. Olay yerinde inceleme yapıyordum" dedi.

ÖLENLERDEN 2'SİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Olayda, hayatını kaybeden vatandaşlardan 2'sinin Gülşen Özer ve Zeliha Tumiçin olduğu belirlendi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akçakale'ye Top Mermisi Düşmesi: 5 Ölü, 12 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement