Ak Partililer Bursaspor’u Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Ak Partililer Bursaspor’u Ziyaret Etti

Ak Partililer Bursaspor’u Ziyaret Etti

Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın: Olay Partilerüstüdür... Düzeltilmesi İçin Gerekli Fedakarlığa Hazırız… Üzerimize Düşeni Yapacağız

13.05.2011 21:07  Güncelleme: 21:08

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursaspor'a verilen 'haksız' cezanın kaldırılmasına ilişkin süreci 'partilerüstü' gördüklerini belirterek, "Olayı partilerüstü görüyoruz. Biz üzerimize düşen sorumluluk neyse yapmaya ve fedakarlığa hazırız" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Bursaspor'a Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylar nedeniyle verdiği cezalara kent dinamiklerinden gösterilen tepkiler büyüyor. Bugün AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Milletvekili Sedat Kızılcıklı ile birlikte Bursaspor'u ziyaret etti.

AK Partililer'i Bursaspor Genel Sekreteri Recep Bölükbaşı, yöneticiler Öztürk Yazıcı, Mehmet Kara, Mustafa Yedikardeş, Zekeriya Ünaldı, Şentürk Turan ve İrfan Koç ağırladı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Bursaspor Kulüp Müdürü Osman Nuri Biçer de ziyaret sırasında karşılama heyetindeydi.

Bursaspor Yönetim Kurulu adına konuşan Genel Sekreter Recep Bölükbaşı, kulübün geçtiği zor günlerde ihtiyaçları olan desteği böylesi önemli ziyaretlerle aldıklarını belirterek, "Söylenecek çok şey var. Bursaspor'un üzerinde bir takım oyunlar var. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ceza var. Bunlar Bursa'mızı ve kulübümüzü derinden üzmüştür. İnşallah gerekçeli kararların ardından gerekli itirazlar yapılacak ve umarım bu cezadan dönülecek" dedi.

'PARTİLERÜSTÜ MESELE…'

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ise, çok üzgün olduklarını bir kez daha açıklarken, Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu hatırlattı. Konunun 'partiler üstü' olduğuna dikkat çeken AK Parti İl Başkanı, sorunun aşılması için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını duyurdu. Yalçın, şöyle konuştu: "Üzüntü içerisindeyiz.

Türkiye, hukuk devleti. Yaşanan olaylar ve muhatapları ortadayken, verilen ceza uygunluk, bütünlük göstermiyor. Gerek Bursaspor'un, yönetimin, teknik ekibin, futbolcuların dahil olmadığı halde alınan kararı Bursaspor kamuoyu kabul etmiyor. En ileri düzeyde savunmalara destek vereceğiz. Kesinlikle soğukkanlı hareket etmeliyiz. Bu olayı partiler üstü götürmeliyiz. Biz tüm fedakarlığa hazırız."

'TÜM KURUMLARIMIZLA BURSASPOR'UN ARKASINDAYIZ…'

Bursaspor'un, kentin göz bebeği ve en önemli markası olduğunu dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Tüm kurumlarımızla Bursaspor'un arkasındayız. İtirazla ilgili biz de külüple birlikte hareket edeceğiz" dedi. Altepe, şöyle devam etti:

"Bursaspor'umuzun yaşadığı sıkıntı ve alınan kararlar Bursa'mızı, camiamızı ve taraftarımızı mağdur duruma sokmuştur. Yapılan muameleler bizi ve Bursalıları üzmüştür. Bursalı ve Bursasporlu olmak suç olmuştur. Bursa'mız, kavgayı sevmez… Dünyaya medeniyeti öğrettiğini biliyoruz. Geçtiğimiz sezon şampiyon olurken de takımımız da centilmenlik kurallarını uygulamıştır.

Bursa'da yaşanan bir takım olaylar, alt yapısı olan olaylar, Bursaspor ile alakası olmayan olayların tamamı Bursaspor'a mal edildi. Bursaspor'un cezalandırılmasını haksızlık olarak görüyoruz. Böyle bir uygulamaya daha önce hiç şahit olmadık. Rakip takımın içine siniyor mu? Sahaya mı çıkıldı? Daha önce yaşanan olaylarda neden böyle bir karar uygulanmadı? Bu cezalar mutlaka kaldırılacaktır. Burada Bursaspor'un yakaladığı başarıya ceza verildiği ortaya çıkıyor. Böyle bir uygulama İstanbul kulüplerine yapılamıyor. Bunu iddia ediyoruz! Başkalarına yapamadıklarını Bursa'ya da yapmasınlar. Bu karar düzeltilecektir…"

'MASADA KAYBETTİK…'

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise sahada başarılı olmanın yetmediğini masada da üstün olunması gerekliliğinin açıklanan ceza ile ortaya çıktığını savundu. Kızılcıklı, "Çifte standart olduğu ispatlanmıştır. İstanbul ve Anadolu ayırımı bir kez daha ortaya konulmuştur. Spor kulübü stat içi emniyetten sorumludur. Dışarıda olan olaylar emniyet sorumluluğunda ise Bursaspor ne yapsın? Durum, 'Neden şampiyon oldunuz ve neden üçüncülüğe oynuyorsunuz?' durumudur. Başarılı olmanın cezası kesilmiştir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ak Partililer Bursaspor’u Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement