AK Parti Oltu İlçe Teşkilatı, Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika
Güncel

AK Parti Oltu İlçe Teşkilatı, Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - AK Parti Oltu İlçe Teşkilatı üyelerinin suç duyurusu öncesi basın açıklaması yapması - Başkan Vekili Celal Çelebi'nin konuşması - Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'in konuşması CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve AK Partili belediye meclis üyeleri ile AK Parti ilçe teşkilatı üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. olağan kurultayı ile TBMM grup toplantılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a yönelik ifadelerinde "hakaret suçu" işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

11.02.2016 19:38

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

- AK Parti Oltu İlçe Teşkilatı üyelerinin suç duyurusu öncesi basın açıklaması yapması

- Başkan Vekili Celal Çelebi'nin konuşması

- Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'in konuşması CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve AK Partili belediye meclis üyeleri ile AK Parti ilçe teşkilatı üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. olağan kurultayı ile TBMM grup toplantılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a yönelik ifadelerinde "hakaret suçu" işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Ziyrek ve belediye meclis üyeleriyle AK Parti Oltu ilçe teşkilatı üyeleri, Oltu Adliyesi'nde bir araya gelerek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. olağan kurultayı ile grup toplantılarında yaptığı konuşmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusu dilekçesi verdi.

AK Parti İlçe Başkan Vekili Celal Çelebi, adliye önünde yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu açıklamalar üzerine suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez, devletin başındaki ismi, milletin sandık başına gidip tercih yaparak, doğrudan doğruya kendi tercihleriyle belirlendiğine işaret eden Çelebi, şunları söyledi:

"Yargı denetiminde gerçekleştirilen gizli oy açık tasnif ilkelerinin benimsendiği demokratik bir seçim sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından yüzde 52 oyla doğrudan seçilen ilk cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan, temel kak ve hürriyetler ile demokrasimizin gelişmesi doğrultusunda sayısız reformların mimarı olan, milyonlarca kişi tarafından sevilen sayın Cumhurbaşkanımızın diktatörlük ile itham edilmesi ne kadar yersiz olduğu izahtan varestedir. Bu ifadeler sadece sayın Cumhurbaşkanımıza dönük bir saldırı ve hakaret değil, verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir ve Türk Ceza Kanunu'nun 299. Maddesinde hükmünü bulan Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu işlemiş olmakla suç sübut bulmuştur."

Oltu Belediye Başkanı Ziyrek de Kılıçdaroğlu'nun gece gündüz, Cumhurbaşkanına nasıl hakaret edeceğini düşünmesi yerine, partisini siyaset arenasına çıktığı günden beri neden iktidar yapamadığının sorgulaması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Oltu İlçe Teşkilatı, Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Oltu İlçe Teşkilatı, Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement