AK Parti İl Başkanı'na Sandalye Vuran Tahliye Oldu - Son Dakika
Güncel

AK Parti İl Başkanı'na Sandalye Vuran Tahliye Oldu

AK Parti İl Başkanı\'na Sandalye Vuran Tahliye Oldu

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude'ye plastik sandalye ile saldırıp yaraladığı iddiasıyla tutuklanıp, 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan Cemal Bülüm, ilk duruşmada tahliye oldu.

01.08.2011 18:55

Parti binası önünde 24 Haziran'da meydana gelen olayda, Adana Devlet Hastanesi'ne hizmet veren taşeron firmada bulaşıkçı olarak çalışan Cemal Bülüm, AK Parti İl Başkanlığı'ndan çıkan Mustafa Kebude'ye saldırdı. Olayın ardından yakalanıp, tutuklandı.

Hakkında 'yaralama, hakaret ve mala zarar verme' suçlarından toplam 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanık Bülüm'ün yargılanmasına Adana 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

"NE OLDUĞUNU ANLAMADIM"

Kendisinin AK Parti'de mahalle temsilcisi olarak görev aldığını belirten Bülüm, "Hastane yemekhanesinde işçi olarak çalışıyorum. Mustafa Kebude'den daha yüksek maaşlı ve uygun bir yerde çalışmak istediğimi söyledim. Beni bilgi işleme aldırmasını istedim. Bana 'Olabilir' demişti. Onu sormak için gittim. Bana 'İşin olmadı mı?' dedi. Ben de olmadığını söyledim.

Ardından parti binasından aşağıya indim. Gece çalışmıştım. Bir sigara içtim. O esnada Mustafa Kebude aşağıya inerek yanımdan geçiyordu. Yanında 10 kişi vardı. Bir anda ne olduğunu anlamadım. Oturduğum tabureyi bir defa vurdum. Kendisine değdiğini dahi bilmiyorum. Başka kimseye vurmadım. Gözlüğünün kırıldığını fark etmedim. Hakaret etmedim. Çok pişmanım" dedi.

"ŞİKAYETÇİYİM"

Sanıktan şikayetçi olduğunu belirten AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude ise "Partiden çıkınca sanığı gördüm. Oturuyordu. Yanına yaklaşınca ayağa kalktı. Saygıdan zannettim. Beklemediğim bir anda oturduğu sandalye ile başıma vurdu. Sonra bir kez daha vurmak istedi. Yanımdakiler araya girdi. Bu esnada gözlüğüm kırıldı. Kendisinden şikayetçiyim" diye konuştu.

"İKİNCİSİ BANA DEĞDİ"

Saldırı anında Mustafa Kebude'nin yanında bulunduğunu belirten Mehmet Umdu da "İkinci kez hamle yapacaktı, ben Mustafa Kebude'nin üzerine kapandım. Sandalye bana değdi. Ben de şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme hakimi, sanık Cemal Bülüm'ün, tutuklama tarihini, delillerin büyük ölçüde toplanmış olmasını ve isnat edilen suçun vasıf ve mahiyetini de dikkate alarak tahliyesine karar verip, duruşmayı erteledi.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti İl Başkanı'na Sandalye Vuran Tahliye Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement