AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Aydın'da - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Aydın'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Aydın\'da

Çelik: "Başı açıklar başımızın tacıdır, başı kapalılar başımızın tacıdır. Sünni'si başımızın tacıdır, Alevi'si başımızın tacıdır. Biz bu şekilde birbirimize sarılırsak hem düşmanlarımız hasetler...

01.11.2013 16:37

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye'de 76 milyon insanın ortak paydasının Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığı olduğunu söyleyerek, "Başı açıklar başımızın tacıdır, başı kapalılar başımızın tacıdır. Sünni'si başımızın tacıdır, Alevi'si başımızın tacıdır. Biz bu şekilde birbirimize sarılırsak hem düşmanlarımız hasetlerinden çatlayacaktır, hem de Allah'ın izniyle istikbalimiz çok daha parlak olacaktır" dedi.

Aydın'ın Karacasu ilçesine gelerek hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu, Kırçiçeği Anadolu Lisesi ile Karacasu İmam Hatip Ortaokulu açılış törenlerine katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada eğitime yapılan katkıların büyük önem taşıdığını belirtti.

Hem değerli, hem de önemli olmanın her insana nasip olmayacağını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Çok başbakanlar geçti bu ülkeden. Bütün başbakanlar önemlidir. Ama Adnan Menderes gönüllerdedir. Ne için? Çünkü Adnan Menderes hem önemlidir, hem değerlidir de onun için. Turgut Özal hem önemli, hem değerlidir, onun için. Onlar gönüllerde yer aldılar. Paranız pulunuz, dünya malı el kiridir, sahip olabilirsiniz. Bir düşünür, 'Ben adamlığı olmayan zengindense, zenginliği olmayan adamı tercih ederim' diyor. Bir adam hem adamlığı olan bir zengin, hem zenginliği olan bir adamsa, biz onu başımızın üstünde taşırız. Çünkü veren el, alan elden üstündür."

-"Karamsarlık pompalayanların karamsarlıklarına aldırmayın"

6,5 yıla yakın süren Milli Eğitim Bakanlığı boyunca iş dünyasından Türk milli eğitimine 2,5 milyar liralık destek sağladığına aktaran Çelik, bu yardımları Avrupalıların anlamakta zorlandıklarını dile getirdi.

Türkiye'de AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında yükseköğretim dahil Türk milli eğitiminin bütçesinin 10 milyon lira olduğuna işaret eden Çelik, bugün bu rakamın yüzde 500'lük artışla 60 milyar liraya yükseldiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Bugün Türk milli eğitiminin sahip olduğu derslik miktarının aşağı yukarı yüzde 50'si son 11 yılda yapılmıştır. 80 yılda yapılan kadar son 11 yılda yapılmıştır. Ama biz dediğimiz gibi genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz ve bu bizim en büyük zenginliğimizdir. Daha çok şey yapmamız gerekiyor. Siz karamsarlık pompalayanların karamsarlıklarına aldırmayın. Kardeşiniz olarak bir örnek vereyim size; Avrupa Birliği'nin 28 ülkesi var. 28 ülkenin 2013 yılının ilk 6 ayındaki büyümesi sıfırın altında, sıfır yani. Türkiye'nin büyümesi yüzde 4.4'tür. AB'nin bırakın fakir ülkelerini, avro bölgesi var ki... Başını Almanya'nın, Fransa'nın çektiği bu ülkelerin her 100 avroluk milli gelirlerine karşı 93 avroluk borçları var. Amerika Birleşik Devletleri'nin her 100 dolar gelirine karşılık 108 dolar borcu var. Türkiye'nin her 100 lira milli gelirine karşı 36 lira borcu var. Bununla iftihar etmeliyiz."

"Kitleser farklılıklarımızı bu ülkenin zenginliği olarak görelim"

"Meclis başkanımızın ifade ettiği gibi, Türkiye iki yakasını bir araya getiremeyen bir ülke iken, Marmaray ile biz iki kıtanın yakasını bir araya getirdik" diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bugün dünden çok iyiyiz ve yarınlarda çok iyi olacağız Allah'ın izniyle. Yeter ki farklılıklarımızı zenginlik kabul edelim. Türkü ile Kürdü, Çerkezi, Lazıy ile birey olarak farklılıklarımız nasıl ki kavga sebebi, birbirimizin gırtlağını sıkma sebebi değilse, kitlesel farklılıklarımızı da bu ülkenin zenginliği ve farklı renkleri olarak görelim. Başı açıklar başımızın tacıdır, başı kapalılar başımızın tacıdır, Sünni'si başımızın tacıdır, Alevi'sibaşımızın tacıdır. Batılısı, doğulusu, 76 milyonun ortak paydası Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlığıdır. Biz bu şekilde birbirimize sarılırsak bizim hem düşmanlarımız hasetlerinden çatlayacaktır, hem de Allah'ın izniyle istikbalimiz çok daha parlak olacaktır."

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç ve Mehmet Erdem, Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin yanı sıra okulların yapımında katkı sağlayan hayırseverler, vatandaşlar, öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı programda saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mehteren Takımı'nın gösterisinin ardından Çelik, Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu'nun açılışını yaptı.

Açılış sonrasında Çelik, protokolle birlikte okulu dolaştı.

Çelik daha sonra Kırçiçeği Anadolu Lisesi ile Karacasu İmam Hatip Ortaokulu'na geçerek buraların açılışını da gerçekleştirdi.

Hayırsever vatandaşlara plaket takdiminin de yapıldığı açılış programlarının ardından Çelik, Ankara'ya gitmek üzere ilçeden ayrıldı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Aydın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement