AK Parti Eski İl Başkanına Saldırıya 4 Bin 500 Lira Para Cezası - Son Dakika
Güncel

AK Parti Eski İl Başkanına Saldırıya 4 Bin 500 Lira Para Cezası

AK Parti Eski İl Başkanına Saldırıya 4 Bin 500 Lira Para Cezası

Adana'da eski AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude'ye başkanlık yaptığı sırada saldırarak yaralanmasına neden olan kişiye mahkeme 4 bin 500 lira para cezası verdi.

20.11.2012 11:35

Adana'da eski AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude'ye başkanlık yaptığı sırada saldırarak yaralanmasına neden olan kişiye mahkeme 4 bin 500 lira para cezası verdi.

Olay, 25 Haziran 2011 günü AK Parti İl Binası önünde meydana geldi. İddiaya göre, parti içerisinde çeşitli görevlerde bulunan Cemal Bülüm (28), 22 Haziran 2011 tarihinde 3 arkadaşlarıyla birlikte il başkanı ile görüşmek istedi. Mustafa Kebude de, açılışa gittiğini gelmek isterlerse kendilerini de götürebileceğini söyledi. Şüpheli, açılış sırasında hastanede bulaşık bölümünde çalıştığını, başka bir bölüme geçmek istediğini söyledi. O sırada yanlarındaki bir kadını göstererek, "Bu bayan işimi yapabilir" dedi. Kebude de, ismi belirtilmeyen bayana "Yardımcı olabilirseniz olun" dedi. Cemal Bülüm, olay tarihinde parti binasına geldi. Kebude, şüpheliye işinin olup, olmadığını sordu. Olmadığını söyleyen Cemal Bülüm kapının önünde beklemeye başladı. Binadan dışarı çıkan Kebude, Bülüm'ün tabureli saldırısına uğradı. Kafasından yaralanan başkan hastaneye kaldırıldı. Zanlı ise gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Zanlı daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Cemal Bülüm, "Adana AK Parti Yüreğir Mahalle temsilcisiyim. SSK'da yemekhanede 680 TL'ye çalışıyordum. 10 yıldır tanıdığım Mustafa Kebude'den daha yüksek maaşlı iş istedim. Beklememi söyledi. Onu sormak için yanına gittim. 'İşin olmadı mı?' dedi. Gece çalışmıştım. Birden ne olduğunu anlamadım. Oturduğum tabure ile bir defa vurdum. Yanındakiler bana müdahale etti. Küfür etmedim. Çok pişmanım" dedi.

Dönemin AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude ise, "Sanık ve yanındaki 2-3 kişi benimle konuşmak istedi. Açılışa gittiğim için benimle gelebileceklerini söyleyip, aracıma aldım. Yolda bulaşıkhanede çalıştığını, yorulduğunu, başka bölüme geçmek istediğini söyledi. Orada bir bayanı göstererek, kendisine yardımcı olabileceğini belirtince, bayandan yardımcı olmasını istedim.

Sanık oturuyordu. Ayağa kalkıp, sandalye ile başıma vurdu ve

küfür etti. Tekrar vurmak istedi ama engellediler. Yaralandım ve gözlüğüm kırıldı. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Mahkeme tarafları dinledikten sonra Cemal Bülüm'ü önce "Kasten yaralama" suçundan 7.5 ay hapisle cezalandırıldı. Sonra Bülüm'ün cezası 4 bin 500 lira adli para cezasına çevrildi. Hakim ayrıca hükmün açıklamasının geri bırakılmasını ve sanığın 5 yıl denetim altında bulundurulmasını da kararlaştırdı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti Eski İl Başkanına Saldırıya 4 Bin 500 Lira Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement