Ahmedinejad'ın Kız Kardeşinden Şok İddia - Son Dakika
Güncel

Ahmedinejad'ın Kız Kardeşinden Şok İddia

Ahmedinejad\'ın Kız Kardeşinden Şok İddia

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın kız kardeşi, seçimlere hile karıştırıldığını iddia etti.

04.03.2012 10:48  Güncelleme: 07:48

Ahmedinecad ailesinin doğum yeri olan Germsar kentinden aday olay Pervin Ahmedinecad, seçimi diğer muhafazakâr rakibine karşı 2 bin oy farkıyla kaybettikten sonra 2009 yılında muhalif Yeşiller tarafından ortaya atılan iddiayı dillendirdi.

Pervin Ahmedinecad, seçim bölgesindeki oylamaya hile karıştığını ileri sürerek itiraz dilekçesi verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanının kız kardeşi, "Seçim bölgemde, seçimlerin yapıldığı gün ve gece, bazı adaylarca usulsüzlüklerin yapıldığı görüldü ve bu mesele, birçok seçmen tarafından da saptanmış durumdadır. Yapılan bu usulsüzlükleri, yazılı itirazla ilgili kurumlara bildirdim ve yetkiliklerin bu konudaki yanıtını bekliyorum" dedi.

10 adayın yarıştığı ve parlamentoda bir kontenjanı bulunan Germsar kentinde resmî olmayan ilk sonuçlara göre Pervin Ahmedinecad, 15 bin 552 oyda kalırken diğer muhafazakâr rakibi Gulamrıza Katip, aldığı 16 bin 672 oyla birinci oldu. Sonuç, Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'a ağır bir darbe olarak değerlendiriliyor.

Pervin Ahmedinecad tarafından dillendirilen hile iddiası, 2009 yılında muhalif Yeşiller'ce ortaya konulan iddiayı anımsattı. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın zaferi ile sonuçlanan 2009 yılındaki cumhurbaşkanı seçimlerine, Yeşiller hile karıştırıldığını iddia etmişti.

Bu arada Pervin Ahmedinecad'ın oğlu, bir Türk kızla evli.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ahmedinejad'ın Kız Kardeşinden Şok İddia - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement