Ahilik Ticaret Hayatımızın Mayasıdır - Son Dakika
Güncel

Ahilik Ticaret Hayatımızın Mayasıdır

Ahilik Ticaret Hayatımızın Mayasıdır

31'inci Ahilik Haftası nedeniyle gerçekleşen etkinlikler 'Ahilik' geleneğini tekrar gündeme taşıdı. Ahilik geleneğinin ticaret hayatımızın hem mayası hem de yapı taşı olduğunu belirten TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, "Yurt içi ve yurt dışındaki ticaret itibarımızı üzerine inşa ettiğimiz bu Ahilik gelenek ve göreneklere borçluyuz" dedi.

25.09.2018 23:41

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan Ahilik Haftasının ticaret hayatımızın en önemli geleneklerini, yaşatılması gereken esnaf kültürünü tekrar hatırlattığını söyledi. Ülkemiz ve coğrafyamızın her zaman zor sınavlardan geçtiğini ancak yüzyılların birikimi ve geleneği sayesinde her zorluğun üstesinden gelebildiğimizi ifade eden Doğan, "Türk ticaret hayatının en temel dayanağı Ahilik kültürü sayesinde bugün en zor şartlarda dahi savrulmadan iş ve ticaret hayatımıza devam edebiliyoruz. Bizler de tüm iş kollarında esnaf projelerini gözetiyor ve önceliklendiriyoruz. Daha çok çalışmak ve katma değer üreten projeler geliştirmekten başka bir şeye ihtiyacımız yok. İşin tüm gerekliliklerini yerine getirmek ve yönetmek için gerekli birikime sahibiz" dedi.

EN ÖNEMLİ PAYDAŞ ESNAFLAR

Türkiye ve dünyanın birçok noktasında gerçekleştirilen ziyaretler esnasında en çok övgü aldıkları noktanın esnafımızın müşteriye yaklaşımı olduğunu aktaran Doğan, itibar üzerine kurulu Ahilik geleneğinin yeni girişimci nesillere de mutlaka aktarılması gerektiğinin altını çizdi. Doğan, ''Esnaflar, tüketicinin nabzını tutan, ihtiyacı en iyi analiz eden noktalardır. İş dünyasının geliştirdiği her projede en önemli paydaş esnaflar olmalıdır'' diye konuştu.

Son Dakika Güncel Ahilik Ticaret Hayatımızın Mayasıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement