"Agit Perspektifinde Enerji Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Yüksek Düzeyli Konferansı" - Son Dakika
Güncel

"Agit Perspektifinde Enerji Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Yüksek Düzeyli Konferansı"

"Agit Perspektifinde Enerji Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Yüksek Düzeyli Konferansı"

Türkmenistan'da düzenlenen konferansta Türkiye'yi Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz temsil etti

17.10.2013 18:38

Türkmenistan'ın başkent Aşkabat'ta düzenlenen, "AGİT Perspektifinde Enerji Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Yüksek Düzeyli Konferansı" yapıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un ev sahipliği yaptığı konferansa, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  AGİT dönem başkanı Ukrayna Dışişleri Bakanı Leonid Kojara, AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier yanı sıra birçok ülkeden bakan düzeyinde katılım oldu.

Konferansın açılışında konuşan Berdimuhamedov, enerji kaynaklarının güvenli bir şekilde dünya piyasasına sunulması gerektiğini vurguladı. Berdimuhamedov  bu alanda hukuki altyapının yetersizliğine dikkati  çekerek, uzmanlar heyetinin oluşturulmasının önemine işaret etti.

Ülkesinin doğalgaz nakil hatlarını çeşitlendirmek istediklerini dile getiren Berdimuhamedov, Türkmen gazının Avrupa'ya ulaştırılması konusunda Türkmenistan-Azerbaycan-Türkiye- Avrupa Birliği hattına yönelik oluşturulan komisyonun çalışmalarını başarıyla sürdürdüğünü söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkmenistan'ın enerji alanında üretici ve ithalatçı, Türkiye'nin büyük bir pazar, Azerbaycan'ın ise transit ülke konumunda olduğunu aktardı.. Yılmaz, bu üç ülkenin ortak hareket etmesinin herkes için faydalı olacağını belirtti.

Dünyanın sayılı doğalgaz üreticilerinden biri olan Türkmenistan,  Çin, Rusya ve İran'a doğalgaz ihraç ediyor. - Aşkabat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Agit Perspektifinde Enerji Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Yüksek Düzeyli Konferansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement