Afyonkarahisar'da 'İnsanlığın Tükendiği Yer Suriye' Konferansı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da 'İnsanlığın Tükendiği Yer Suriye' Konferansı

Afyonkarahisar\'da \'İnsanlığın Tükendiği Yer Suriye\' Konferansı

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, Bosna Hersek'te 21 sene yaşanan vahşetin kat kat fazlasının şimdi Suriye'de yaşandığını ve oraya yardım konusunda daha hassas olunması gerektiğini söyleyerek, “Yardımlar konusunda henüz büyük fedakarlık yapmadık” dedi.

14.12.2013 18:14

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, Bosna Hersek'te 21 sene yaşanan vahşetin kat kat fazlasının şimdi Suriye'de yaşandığını ve oraya yardım konusunda daha hassas olunması gerektiğini söyleyerek, "Yardımlar konusunda henüz büyük fedakarlık yapmadık" dedi.

Afyonkarahisar Suriye'ye Yardım Platformu tarafından Rehberlik Araştırma Merkezi'nde "İnsanlığın Tükendiği Yer Suriye" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansta Suriye ve yapılan yardımlar konusunda bilgiler veren Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, bölgedeki tablonun her geçen gün olumsuzlaştığını söyledi. İşbilir, "Bosna Hersek'te 21 sene önce ne olduysa kat kat fazlası şimdi Suriye'de oluyor. Hatta o zaman dünya Bosna Hersek'te yaşananlara uluslararası örgütler, küresel güçler nasıl sessiz kaldıysa bugün de Suriye için aynı şey geçerli ve üstüne de uluslararası kamuoyu Suriye konusunda tarafta oluyor. Kısacası insanlık siyasete kurban ediliyor, geçmişte olduğu gibi bunu da bugün Suriye'de görüyoruz" dedi.

Suriye'ye yardım konusunda yapılanların yeterli olmadığını ve daha fazla fedakarlığın yapılması gerektiğini dile getiren İşbilir, yardımlar konusunda kesinlikle milliyetçilik yapılmaması gerektiğini vurguladı. İşbilir, " Van'da üşüyen çocuklar var denilerek Suriye ikinci plana atılmak isteniyor. Kimse kusura bakmasın, Şam ile kıyas edilemez. Van'a da yardım gidiyor. Van da bizim, Şam da bizim. Bunun farkına varacağız, hakikat bu. Bu hakikati görürsek sınırın altındaki insanların başka bir ülkenin vatandaşı gibi yanlış bir fikre kapılmayız. O sınırın altındakiler de, üstündekiler de bizim kardeşimiz. Biz İstiklal Harbi verdiğimizde nasıl ki kadınlar bileziklerini çıkarıp verdilerse, Suriyeliler bize yardımlarda bulundularsa, bugün de bu kardeşlerimiz adeta bir kurtuluş savaşı veriyorlar. Bizim de fedakarlıkta sınır tanımamamız gerekiyor. Onların zamanında bizlere yaptığı yardımları unutmadan bizim onlara yardım etmemiz gerekiyor. Suriye'de hakikaten insanlık ölüyor ve 21 milyonluk nüfusun neredeyse yarıdan fazlası acil insani yardıma muhtaç. Biz ne kadarının elinden tutarsak o kadar kar. Henüz Suriye için hanımlar bileziklerini vermedi, henüz büyük fedakarlıklar yapmadık" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da 'İnsanlığın Tükendiği Yer Suriye' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement