Afyonkarahisar'da Büyükşehir Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Büyükşehir Heyecanı

Afyonkarahisar\'da Büyükşehir Heyecanı

AK Partili Halil Ürün'ün 'Akşehir formülü', Afyonkarahisar'ı büyükşehir yapacak.

08.03.2013 17:40  Güncelleme: 17:44

Afyonkarahisar'ın 'Büyükşehir' olabilmesi için Akşehir formülünü açıklayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün'e vatandaşlardan destek geldi. İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel "Büyükşehir statüsüne geçince özel idareler kapanıyor. Biz de seve seve görevimizi teslim etmiş 2014 yılında görevimizi bitirmiş oluruz" dedi.

AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar'ın büyükşehir olabilmesi için Akşehir'in Afyonkarahisar'a bağlanması ve bunun için de referandum yapılmasını önermişti. Ürün'ün bu teklifine Afyonkarahisar'da yaşayan vatandaşlardan destek geldi.

Akşehir'in Afyonkarahisar'a bağlanmasının iyi olacağını söyleyen vatandaşlar, Akşehir'in Afyonkarahisar'a daha yakın olduğunu, alışverişlerini sürekli olarak bu ilden yaptıklarından bağlanma kararının doğru bir karar olduğunu söylediler.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ise, konu hakkında yaptığı açıklamada, kararı verecek olan kişilerin Akşehir halkı olduğunu söyledi. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftçi'nin de konuya sıcak baktığını hatırlatan Başkan Sel, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Başkan Çiftçi, Konya'da bazı teşviklerden faydalanamadıklarını söylemiş. Bu doğrudur. Çünkü Afyonkarahisar 5084 Sayılı Teşvik Kanunu'ndan oldukça faydalanan bir ildi. Daha sonraki teşvikten de faydalandı. Tabi buna yine Akşehir halkının karar vermesi lazım. Akşehir Afyonkarahisar'a bağlanırsa nüfusumuz 750 binin üzerine çıkar ve büyükşehir oluruz. Büyükşehir statüsüne geçince özel idareler kapanıyor. Biz de seve seve görevimizi teslim etmiş 2014 yılında görevimizi bitirmiş oluruz."

GAZETECİLER İSTİŞARE YAPMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan konunun basında yer almasının ardından bir toplantı yapan Afyonkarahisar Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri kendi aralarında istişare etti. Toplantı öncesinde konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Mehmet Abdioğulları da, Afyonkarahisar'ın gündemle alakalı çok hassas günler yaşadığını söyledi. Afyonkarahisar kamuoyunun büyükşehir konusunda yoğun bir istek ve çaba serf ettiğini söyleyen Abdioğulları, şöyle konuştu:

"Yerel medya mensupları olarak konu hakkında sesimizi Ankara'ya duyurmak ve istişare yapmak için bir araya geldik. Ben bu toplantıdan birlikte hareket etme kararının çıkacağına inanıyorum. Çünkü, Afyonkarahisar'ın çıkar ve menfaati hepimizin çıkar ve menfaatinin üzerindedir."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Büyükşehir Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement