Afyonkarahisar'da "40 Hatimli Şifalı Aşure" etkinliği - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da "40 Hatimli Şifalı Aşure" etkinliği

Afyonkarahisar\'da "40 Hatimli Şifalı Aşure" etkinliği

Afyonkarahisar'da, yaklaşık 500 yıllık bir Muharrem ayı geleneği olarak belediye tarafından yarın gerçekleştirilecek "40 hafıza 40 hatim okutularak 40 kazanda pişirilen aşure ikramı" iç...

14.11.2013 20:52

Afyonkarahisar'da, yaklaşık 500 yıllık bir Muharrem ayı geleneği olarak belediye tarafından yarın gerçekleştirilecek "40 hafıza 40 hatim okutularak 40 kazanda pişirilen aşure ikramı" için dua yapıldı.

Belediye tarafından 3 yıldır "40 Hatimli Şifalı Aşure" adıyla sürdürülen etkinlik, Türbe Camisi'nde yapılan dua ile başladı.

Duanın ardından hazırlanan aşure harcı, evlerinde bu tatlıyı yapmak için bekleyen vatandaşlara dağıtıldı. Dağıtıma vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Afyonkarahisar Belediye Meclisi üyesi olan ve 40 kazandan birinin malzemelerini tedarik eden Haydar Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, aşurenin, "geçmişten geleceğe köprü, sevgi, saygı ve hoşgörü" demek olduğunu söyledi.

Aşuredeki güzelliğin, kalbin ve gönüllerin ilacı olduğunu belirten Kaya, "Rabbim, bu güzellikleri yıllarca yaşamayı milletimize nasip etsin. Biz, birlik ve beraberlik olmuşuz, beraber aynı kazanda yoğrulmuşuz, acısıyla tatlısıyla bu güzelliğe ulaşmışız, bunun kıymetini bilmek lazım" dedi.

Aşurenin mayasının kırıldığını ve pişime hazır olduğunu anlatan Kaya, cuma namazının ardından kentin pek çok noktasında on binlerce kişiye dağıtılacağını sözlerine ekledi.

-40 hatimli şifalı aşure

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da '40 Hatimli Şifalı Aşure' etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement