Afyon Meme Kanseri Olan Erkek Hasta Ameliyatla Kurtuldu Hd - Son Dakika
Güncel

Afyon Meme Kanseri Olan Erkek Hasta Ameliyatla Kurtuldu Hd

Afyonkarahisar'da erkeklerde 150 binde bir görülen meme kanserine yakalanan emekli İlyas Karadağ (58) 2 saatlik operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

27.06.2018 11:36

Afyonkarahisar'da erkeklerde 150 binde bir görülen meme kanserine yakalanan emekli İlyas Karadağ (58) 2 saatlik operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

Bir süredir göğsündeki şişlik ve ağrılardan şikayetçi olan İlyas Karadağ, ağrılarının dayanılmaz hale gelmesinin ardından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Murat Hüyüklü tarafından muayene edilen ve meme kanseri teşhisi konularak, acilen ameliyat olması gerektiği aktarılan İlyas Karadağ, ilk aşama ameliyat olmayacağını söyledi. Aradan geçen belirli bir sürenin ardından Karadağ, ağrılarının şiddetlenmesi nedeniyle ameliyat olmaya karar verdi. Geçen hafta 2 saatlik operasyonun ardından İlyas Karadağ sağlığına kavuştu.

'SOL MEMEDEKİ KİTLEYİ ÇIKARDIK'

İlyas Karadağ'ın sol memesinde ağrı ve şişlik şikayetiyle hastaneye başvurduğunu aktaran Op. Dr. Murat Hüyüklü, yapılan tetkiklerin ardından Karadağ'a meme kanseri teşhisi konduğunu anlattı. Yapılan tedavi ve süreçle ilgili bilgiler veren Hüyüklü, İlyas Bey sol memede ağrı ve şişlik şikayetiyle başvurmuştu polikliniğimize. Yapılan tetkiklerde sol memede sıvı birikimi ve kitle saptanması üzerine hastayı çok ertelemeden operasyon kararı alıp ameliyat öncesi tetkiklerini tamamladık. Ameliyat sonrası saptadığımız sol memedeki kitleyi çıkarttık. Hastamıza meme kanseri teşhisi kondu. Gayet başarılı şekilde hastamızın ameliyatını gerçekleştirdik ve ameliyat sonrası gereken tetkik ve tedavileri tamamladıktan sonra şu anda da şifayla taburcu eder vaziyete getirdik dedi.

ERKEKLERDE 150 BİNDEN BİR GÖRÜLÜYOR

Erkeklerde meme kanserinin 150 binde bir görüldüğünü vurgulayan Op. Dr. Hüyüklü, şöyle konuştu

Bilindiği gibi bu hastalık toplumumuzda bayanlarda bilinen bir hastalık. Memede kitle, tümör, kanser daha çok kadınlarda görülen bir hastalık. Erkek olması bu hastayı önemli kılıyor. Bu da bize şunu gösteriyor, meme dokusu olan her kişide ister bayan olsun, ister erkek olsun bu hastalık olabilir. Bizim amacımız bilgilendirmek. Halkımızda bu bilinci uyandırmak. Meme kanseri 100 kadında görülen hastalık erkeklerde 1'e tekabül ediyor. Yani yaklaşık 100- 150 binde bir nadir görülen bir hastalık. Her zaman sık karşılaşacağımız bir hastalık değil. Hastalığın adı nedeniyle de önem arz eden, ehemmiyet arz eden, ivedilikle hareket etmemiz gereken, ameliyat ve ameliyat sonrasını hızlı organize etmemiz gereken bir durum. Çünkü her geçen saniye hastalığın daha ileri organlara yayılması demek. Erkeklerde de teşhis konulduğunda bu tümör, kanser ileri organlara yayılmış vaziyette geliyor. Farkındalık, bilinç durumuna göre insanlar erteleyebiliyor. Geldiğinde de bu hastalık ilerlemiş vaziyette oluyor ama hastamızın da şansı erken evrede yakalanmış olması ve gereken ameliyatı çok geniş boyutlara varmadan bitirmiş olmamız. Burada şunu amaçlamak istiyoruz yani bayan hastalar olsun, erkek hastalar olsun memede ağrı, kitle, şişlik şikayetlerinde doktorlara mutlaka başvursunlar. Yan mememe dokusu olan her kişide bu olabilir. Kadında olur, erkekte olmaz diye bir şey yok.

TEDAVİ OLMAMDA EŞİM ETKİLİ OLDU

Meme kanseri olduğunu hastanedeki tetkiklerinin ardından öğrenen ve geçirdiği ameliyat sonrası sağlığına kavuşan İlyas Karadağ, eşinin tedavi olmasında etkili olduğunu söyledi. Karadağ, Sol göğsümde küçük bir çıban patladı. Ondan sonra şişlik başladı. Hanımıma diyordum, hanımım burada görevli. Hanımım 'götüreyim' diyordu ama korkuyordum. Geçen sene Murat Beye geldim. Murat Bey 'Hemen ameliyat edelim' dedi ama korkudan olamadım. Ama bu kez Murat Beyin elinden kaçamadım. Şu anda çok iyiyim Allaha şükür diye konuştu.

Afyon Meme Kanseri Olan Erkek Hasta Ameliyatla Kurtuldu Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyon Meme Kanseri Olan Erkek Hasta Ameliyatla Kurtuldu Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement