Afad Başkanı Oktay: "Türkiye Afete Hazır Değil" - Son Dakika
Güncel

Afad Başkanı Oktay: "Türkiye Afete Hazır Değil"

Afad Başkanı Oktay: "Türkiye Afete Hazır Değil"

Başbakanlık tarafından başlatılan "Afete Hazır Türkiye Projesi" kapsamında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) ile Boğaziçi Konut Yönetimi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

28.11.2013 13:48

Başbakanlık tarafından başlatılan "Afete Hazır Türkiye Projesi" kapsamında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) ile Boğaziçi Konut Yönetimi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Anlaşma kapsamında ailelere deprem eğitimi verilecek.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, deprem kuşağında olan Türkiye'yi afetlere karşı daha hazır hale getirmek için önemli bir işbirliğine imza attı. Başbakanlık tarafından başlatılan Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile 30 il 65 ilçede yaklaşık 1 milyon kişiye hizmet veren Boğaziçi A.Ş arasında sitelerde ailelere deprem eğitimi verilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı. Anlaşma kapsamında ailelere deprem eğitimi verilecek.

Yapılan iş birliğinden dolayı çok mutlu ve huzurlu olduğunu belirten Boğaziçi Konut Hizmet Yönetimi Genel Müdürü İlhan Aydın Kartal, "Tüm çalışanlarımızla değil İstanbul'da 30 il 60'ı aşkın ilçede 135 bin konuta ki bunların hemen hepsi depreme dayanıklı olduğunu bildiğimiz konutlar. İçinde sadece TOKİ ya da KİPTAŞ'ın ürettiği konutlar değil, özel sektöre ait olan başta İstanbul olmak üzere sitelerde bu hizmetleri veriyoruz. Dolayısıyla bu anlaşma çok önemlidir" dedi.

Hazırlıklı olmanın önemli olduğunu ancak hazırlı olmanın verdiği rahatlıkla rehavete kapılmamak gerektiğini belirten AFAD Başkanı Fuat Oktay ise, "Yapılan çalışmaların hiçbir zaman yeterli olmadığını bilerek hazırlıklı olmak önemlidir. "Yani AFAD diye bir kurum oluşturduk, orada şu kadar kişi çalışıyor. Rahat yatabiliriz" diye düşünmemeliyiz. Böyle bir dünya yok. Bir tane kuruluş ne Türkiye'de ne dünyada hiçbir şeyin üstesinden gelemez. Sokaktaki vatandaşa kadar her bir bireye kadar bu işin içerisine dahil olmadığı sürece hazırız diyemeyiz" dedi.

Eğitim seferberliğini de bu çerçevede başlattıklarını belirten Oktay, "Afete hazır Türkiye dedik. Peki Türkiye afete hazır mı? Tabi ki değil bunu biliyoruz. Ama arzu ettiğimiz afete hazır bir Türkiye'dir. Aileler ev alırken sadece manzaraya bakmasınlar. Kendi evini afete hazır hale getirirken farklı bir bakış açısıyla olaya yaklaşsınlar. Yani eşyaların sabitlenmesinden tutun afet anında nerede toplanacağını nasıl davranacağını afet sonrasında nasıl davranacağına kadar her şeyi bilmeliler. Bunun içinde eğitim önemli bir faktördür" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kurumlar arasında hazırlanan protokol imzaya döküldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afad Başkanı Oktay: 'Türkiye Afete Hazır Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement