Adıyaman TBMM Başkan Vekili Aydın, Darbe Protestosuna Katıldı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman TBMM Başkan Vekili Aydın, Darbe Protestosuna Katıldı

Adıyaman TBMM Başkan Vekili Aydın, Darbe Protestosuna Katıldı

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde yapılan darbe protestosuna katıldı.

01.08.2016 12:07

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde yapılan darbe protestosuna katıldı.

Kahta'da darbe karşıtı protestolar dün gece de devam etti. Otogardaki geniş alanı dolduran vatandaşların Demokrasi Nöbetine; TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Ak Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Bölükyayla Belediye Başkanı Ramazan Yavuz, ile vatandaşlar katıldı.

Alanı dolduran kalabalığa hitap eden ve darbe girişimine milletin kendini siper ederek izin vermediğini vurgulayan Ahmet Aydın şöyle dedi:

"Biz irademizi namusumuz bildik. Çünkü biz geleceğimiz için, bayrağımız için, ezanımız için, vatanımız için, milletimiz için, gerekiyorsa o alçaklara ne ders verilmesi gerekiyorsa, o tanklara karşı gerekirse hedef olmaya hazırız. Siper olmaya hazırız. Bir 15 Temmuzda bir millet iradesine nasıl sahip çıkar, geleceğine nasıl sahip çıkar, bir insan bir milletin geleceği için göğsünü nasıl tanklara siper eder, darbecilere karşı bir millet nasıl direnir tarihler altın harflerle yazacak. Tüm dünya şu anda bu milleti konuşuyor. Bütün dünya bir millet bir gecede vatanın nasıl koruduğunun manşetlerini atıyor. Bir milletin en büyük gücü tankı topu tüfeği değil, bir milletin en büyük gücü imanlı gençleridir. İşte bizim böyle imanlı cesur yürekli evlatlarımız olduktan sonra sırtımız yere gelmez. Milletlerin gücü burada, birlik beraberlik. O iradesini FETÖ'ye teslim eden ahlaksızlar, terörist başı ile birlikte en büyük darbeyi sizlerden aldı, asıl darbeyi millet yaptı. Bu ruh Çanakkale ruhu, bu ruh Küt'ul Amera ruhudur. Bu ruh birliğin kardeşliğin ruhudur. İşte Çanakkale'de geçilmez diyenler bugün darbecilere geçit yok dedi. Biz milletimizle yol yürürüz başka bir güç tanımayız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman TBMM Başkan Vekili Aydın, Darbe Protestosuna Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement