Adıyaman Sağlık Çalışanlarından Protesto - Son Dakika
Güncel

Adıyaman Sağlık Çalışanlarından Protesto

Adıyaman Tabipler Odası üyeleri, sağlık alanında yaşanan şiddetleri kınayarak protesto etti.

01.06.2017 15:52

Adıyaman Tabipler Odası üyeleri, sağlık alanında yaşanan şiddetleri kınayarak protesto etti.

Elazığ Araştırma ve Eğitim Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'ın odasında uğradığı saldırı sonrası hayatını kaybetmesinin ardından Adıyaman'da sağlık çalışanları Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanarak sağlıkta yaşanan şiddeti protesto etti.

Eylemde konuşan Adıyaman Tabip Odası Başkanı Mehmet Gürlevik, sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiziksel şiddetin gündemin değişmez parçası haline geldiğini ifade etti.

Elazığ'da yaşanan olayın ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis içinde yaralının silahlı saldırıya uğramasıyla sarsıldıklarını belirten Gürlevik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizler daha bu kaybın yasını tutarken Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisinde tedavi edilen bir yaralının dışarıdan gelen birinin silahlı saldırısı haberiyle sarsıldık. Sağlık hizmeti sunan çalışanlar ciddi bir yaşam kaybı riski ve ağır bir travma yaşadılar. Sağlık bakanlığı beyaz kod verilerine göre sağlık çalışanlarına yönelik günde ortalama 30 saldırı girişimi olmaktadır. Bunun üçte biri fiziksel şiddet kapsamındadır. Günün 24 Saat fedakarca hizmet veren sağlık çalışanları için güvenli çalışma ortamlarının sağlanması için yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sağlık kurumlarında caydırıcı tedbirle alınmalıdır. Şiddetin sadece sorunları attıran bir durum olduğu yazılı ve görsel yoldan topluma sık sık hatırlatılmalıdır. Bireysel silahlanma kriterleri gözden geçirilerek sıkı bir denetim altına alınmalıdır. TBMM'den beklentimiz, bu seneki 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinde de tüm ülkede gündemleştirdiğimiz sağlıkta şiddet yasa tasarısı önerisinin yasalaştırılmasıdır."

Adıyaman Sağlık Çalışanlarından Protesto
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman Sağlık Çalışanlarından Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement