Adıyaman'da, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Adıyaman\'da, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Adıyaman'da düzenlenen 11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına binlerce vatandaş katıldı.

10.06.2013 00:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına binlerce vatandaş katıldı.

İnsanların sevgi ve diyalog atmosferinde biraraya getirilmesi amacıyla "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla gerçekleştirilen program kapsamında Adıyaman'da 25 ülkeden toplam 60 öğrenci geldi.

Adıyaman Atatürk Stadyumunda düzenlenen ve dünyanın en kapsamlı organizasyonları arasında gösterilen etkinliği binlerce kişi katıldı. Birçok televizyondan da canlı olarak verilen etkinlikte, dilleri, dinleri, renkleri ve kültürleri farklı öğrenciler, söyledikleri birbirinden güzel şarkı, türkü ve folklör gösterileri ile seyirciden büyük alkış aldı. Programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Gurup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve dernek başkanları ile onlarca vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Gurup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Böyle güzel bir muhteşem gece yaşıyoruz. Birliği, dirliği, düşüncesi, etnik yapısı farklı rengi farklı ama bu farklılıklarıyla muazzam bir gece yaşatıyorlar. Birliğin diliyle sevginin diliyle gönül diliyle konuşuyorlar. En çok ihtiyaç duyulan birliği ve beraberliğinin en güzelini sergiliyorlar. Ben dünyanın bütün renklerine teşekkür ediyorum. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim hakikaten ihtiyaç duyduğumuz kardeşlik ikliminde sevgi diliyle gönüllere hitap ediyorlar. Türkiye birçok kamburundan kurtuluyor. Çözüm sürecinde, birliğimize, beraberliğimize, kurşun sıkanlar, aramıza nifak sokanlar var. Onun için aziz milletimize sağduyulu olmasını istiyoruz. Yıkandan değil yapandan taraf olsunlar." dedi.

Adıyaman'ın ismine layık güzel bir gece yaşadığını belirten

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, " Adıyaman huzurun, sevginin, barışın başkenti olarak görüyoruz. Bu güzel huzur ve barışın mesajını dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerimizle bir defa daha veriyoruz. Bu barış ve huzurun sürekli devam etmesini diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, projenin büyük bir önem taşıdığını, her zaman tüm dünyada insanların barış kardeşlik içerisinde yaşamalarını dilediğini ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Yapılan konuşma ve gösterilerin ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'a Sema-Der Adıyaman Şube Başkanı Ahmet Eroğlu tarafından plaket verildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement